Bent u verantwoordelijk voor rekrutering en selectie binnen een bedrijf of bent u werkzaam als junior consulent bij een recruitment, search en selectiebureau?

Wilt u vaardigheden aanleren die u helpen om uw functie efficiënter en effectiever uit te voeren?

Wilt u uw meerwaarde voor uw (interne) klant verhogen?

Tijdens deze basisopleiding waar u het Federgon basis certificaat voor recruiters kunt behalen, leert u alles wat u nodig hebt om uw job als rekruteerder naar een hoger niveau te tillen. U ontdekt alle stappen van het rekruterings-, search- en selectieproces van A tot Z, in theorie, maar vooral in praktijk. U keert terug naar uw werkplek met kennis, vaardigheden en tools waarmee u beter de juiste fit/match maakt tussen uw vacature en de kandidaat.

U krijgt antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe zet ik een wervingsstrategie op?
 • Welke sourcing kanalen zijn er en welke zet ik wanneer in?
 • Hoe benader ik een kandidaat op de juiste manier?
 • Hoe bevraag ik competenties, en hoe zoek ik naar de motivational fit?
 • Hoe notuleer ik en geef ik feedback aan kandidaten?
 • Hoe kan ik mijn meerwaarde voor de (interne) klant verhogen?

Een case als rode draad

Deze opleiding is gebaseerd op een reële bedrijfscase. Stapsgewijs ontdekt u de theorie achter elke fase van het rekruterings-, search- en selectieproces en vertaalt u die aan de hand van de case naar de praktijk. De basisvaardigheden voor rekruteerders zoals het selectie-interview, feedback geven, … oefent u aan de hand van rollenspelen. U verbetert uw skills dankzij de feedback van de trainer en de andere deelnemers.

Een opleiding die leidt tot het Federgon basis certificaat voor recruiters

Na deze opleiding kunt u het Federgon basiscertificaat voor recruiters behalen. Na het behalen van het certificaat bent u Federgon Certified Recruiter. U kiest zelf of u al dan niet deelneemt aan de certificatie.

Om het Federgon certificaat te kunnen behalen slaagt u voor het schriftelijk meerkeuze examen en voor het mondeling examen in de vorm van een STARR+ interview. Meer informatie en inschrijven

Om deel te nemen aan de certificatie moet u zowel op het examen als op de opleiding inschrijven en voor beide modules de inschrijvingsprijs betalen.

Pluspunten

Doe mee aan het mondeling en schriftelijk examen en behaal het Federgon Certified Recruiter certificaat.

Bestemd voor

Een opleiding voor professionals die hun eerste stappen zetten in rekrutering en selectie.

Deze opleiding is ook gericht naar professionals die vandaag al actief zijn in werving en selectie en hun praktische kennis en vaardigheden willen uitbreiden.

 • hr-medewerkers
 • selectieverantwoordelijken
 • recruiters
 • hr-businesspartners
 • hr-managers
"

De 3-daagse opleiding omarmt het delicate proces tussen kandidaat en recruiter en helpt je om meer gestructureerd met werving & selectie om te gaan. Een absolute aanrader!

"
Guy Vandromme, consultant, QO2Group
"

Zeer goede basis opleiding om een algemeen beeld te krijgen van rekrutering en selectie. Goed opgebouwd met ruimte voor interactie/oefeningen.

"
Julie Bekaert, senior business application analyst, Barry Callebaut Belgium
"

Eindelijk eens een opleiding waarvan ik achteraf het gevoel heb van, "daar heb ik nu eens veel aan gehad en van opgestoken". Een goeie basis om binnenkort mijn eerste stappen te zetten in selectie en rekrutering!

"
Liesbeth Buyse, hr-assistant, Ajinomoto OmniChem
"

Zeer verrijkende opleiding, met heel veel interactie.

"
Chantal Timmerman, recrutering & selectie, Interbuild
"

De opleiding wordt op een interactieve manier gegeven met veel concrete voorbeelden en cases van zowel de lesgever als de studenten. Je oefent in een veilige setting om zoals in een simulator ervaring op te doen met de nieuwe aangeleerde materie. Een aanrader voor iedereen die als recruiter aan de slag wil.

"
Sarah Moens, recruter, Belfius Bank

Programma

Voor het rekruterings-, search- en selectieproces

 • Opstellen van de behoefteanalyse
 • Een wervingsstrategie opzetten
 • De ethische code toegespitst op research

Tijdens het rekruterings-, search- en selectieproces

Sourcing

 • Opmaken van een wervende vacaturetekst
 • Multi channel sourcing (social media, jobsites, …)

Selecting

 • Cv screening en telefonische screening
 • Het competentiegericht interview en het motivational interview
 • Andere selectietechnieken: rollenspelen, assessments, testing, referenties

Na het rekruterings-, search- en selectieproces

Hiring

 • De contractfase
 • Feedback geven
 • Rapportering naar (interne) klant

Onboarding

Evaluatie

Docent(en)

d_03150
Pascal Jeandarme

Pascal Jeandarme is senior hr consultant bij HR Partners.

Lees meer
d_04451
Lukas Scheerlinck

Lukas Scheerlinck is sinds enkele jaren HR Project Consultant bij HR Partners. Hij ondersteunt klanten van uiteenlopende omvang en uit verschillende sectoren. Lukas heeft een uitgebreide ervaring als (Digital) recruiter/headhunter en is vertrouwd met een waaier aan profielen. Hij beschikt over meerdere linkedin certifiëringen en is mee met de laatste trends op vlak van social media. Daarnaast heeft Lukas zich bewezen als sparringpartner van hr managers/BP’s, ... bij het realiseren van hun hr-pojecten. Zo biedt hij o.a. ondersteuning op vlak van performance management, on boarding procedures, employee branding, projecten rond well being onder de medewerkers, .... Lukas wil graag zijn ervaring en kennis delen met anderen en haalt daarom heel veel voldoening uit zijn rol als trainer/coach.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 2 015 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner(s)

Inschrijven

Data