Doelstellingen

Stress wordt vandaag de dag teveel als iets 'negatiefs' en 'ziekmakends en verlammend' gezien, waar maar weinig aan te doen is. Tijdens deze tweedaagse training krijgt u kennis, expertise en de nodige tools waarmee u het gevoel van machteloosheid dat stress meebrengt weet aan te pakken. U ontdekt de neurobiologie van stress en de impact van stress en toxische stress op de hersenen. U leert hoe u negatieve stress omzet naar activerende stress bij uzelf, én bij anderen; en u oefent dit in de praktijk. Kortom: u leert hoe u de negatieve connotatie die rond stress hangt ombuigt naar een opportuniteit.

 

Digitale opleiding

<p>Omwille van de coronamaatregelen werd deze opleiding gedigitaliseerd. Ze vindt plaats in een online tool. U krijgt een digitaal programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een <span class="underline"><strong>kwalitatief hoogstaande online leerervaring</strong></span>, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een meertalige opleiding.  Er zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers aan deze opleiding.  De opleiding vindt grotendeels in het Engels plaats.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.</p>

De editie van het najaar 2020 werd gedigitaliseerd en vindt plaats in een online tool.  Op basis van de expertise die we de afgelopen maanden hebben opgedaan met betrekking tot het digitaliseren van opleidingen hebben we het programma van deze opleiding volledig geredesigned.  De inhoud blijft dezelfde, maar de pedagogische aanpak is nu digital proof.  We bouwden een programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een kwalitatief hoogstaande online leerervaring, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een tweetalige opleiding.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.

Pluspunten

 • Interactieve training met cases en good practices.
 • U keert huiswaarts met een eigen toolbox waarmee u meteen aan de slag kunt.
 • Onder leiding van de stress- en burn-out experte van België prof. dr. Elke Van Hoof.
 • Dit traject werd ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Huis voor Veerkracht en onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof. Met dit traject leert u hoe u de laatste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar uw praktijk.

Bestemd voor

 • hr-professionals
 • preventieadviseurs
 • vertrouwenspersonen
 • leidinggevenden
 • coaches
 • trainers
 • professionals die bewuster willen omgaan met stress

 

"

Zeer gemotiveerde en inspirerende lesgever. Veel nieuwe inzichten waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Je komt werkelijk volledig ge-re-boot terug op de werkvloer, klaar om aan de slag te gaan en dingen uit te proberen.

"
Marleen Van den Ameele, changemanager, P&V Verzekeringen
"

Super docente met praktijkervaring en humor die iedereen kan meenemen in haar verhaal.

"
Paule Kozanecka, hr-officer, Jidoka
"

Een zeer sterke lesgever. Praktische toepassingen worden goed besproken en er is ruimte voor discussie, maar toch een perfecte timing van de agenda!

"
Marjan Raeymaekers, Medical Education Coordinator, Medtronic Belgium

Programma

 • Het concept 'stress'
 • Hoe stress inzetten als opportuniteit
 • De neurobiologie van stress
 • Verschillende typen stress
 • Identificatie van negatieve of toxische stress
 • Het ombuigen van negatieve of toxische stress naar activerende stress
 • De verschillende stressresponsen: concept, identificatie en opvolging
 • Het aanleren van de opportuniteiten van stress
 • Activerende stress in coaching, loopbaanbegeleiding en behandeling: interventies, tips & tricks

Docent(en)

d_03899
Elke Van Hoof

Prof. dr. Elke Van Hoof is bestsellerauteur, wetenschappelijk onderzoeker en public speaker. Prof. dr. Elke Van Hoof staat voor een unieke combinatie van bedrijfsexpertise, psychologie en (actief) academisch onderzoek. Ze is vooral bekend vanwege haar werk op het gebied van stress, burn-out, hypersensitiviteit en terugkeer naar het werk. Prof. dr. Elke Van Hoof staat bekend om haar pragmatische en energieke stijl.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze module is een onderdeel van de gecertificeerde opleiding 'Human Capital Management' en staat onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof, dè stress en burn-out experte van België.  U kunt losse modules volgen of u kunt opteren voor certificatie. Wilt u het certificaat 'human capital management' behalen? Dan moet u alle modules volgen èn deelnemen en slagen voor het eindwerk.

Ontdek meer informatie over de volledige opleiding Human Capital Management.

Ontdek meer informatie over de certificatie.

Taal

De klassikale opleiding Human Capital Management® bestaat in het Nederlands en het Frans. Het digitale programma werd opgedeeld in kortere online live sessies en webinars.  De digitale opleiding vindt grotendeels in het Engels plaats.. U neemt deel in uw eigen taal en u ontvangt de documentatie en de boeken in uw voorkeurstaal.

Accreditatie:
 • FOD WASO Permanente vorming voor de preventieadviseur conform art. II. 4-4 van de Codex Welzijn op het Werk, 12 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules uit de reeks 'Certified Human Capital Management®' combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1 506 euro, 3 dagen: 1 917 euro, 4 dagen: 2 381 euro, 5 dagen: 2 791 euro, 6 dagen: 3 032 euro, 7 dagen: 3 239 euro, 8 dagen: 3 674 euro, 9 dagen: 3 849 euro, 10 dagen: 4 024 euro. Voor de volledige reeks van 11 dagen betaalt u 4 092 euro.

Inschrijven

Data