Doelstellingen

De Belgische wetgeving voorziet meer aanmoediging voor bedrijven om te werken aan een wendbaar en werkbaar werk, waar welzijn een belangrijke pijler in is. De focus zou moeten liggen op een proactieve aanpak gealigneerd met de strategische keuzes van het bedrijf en preventie. Tijdens deze training bouwt u aan uw eigen geïntegreerd en activerend welzijnsbeleid. U leert met welke interventies u de optimale impact bereikt en hoe u de impact van uw beleid monitort. Bovendien ontdekt u hoe u uw welzijnsbeleid promoot binnen uw organisatie. Na deze training hebt u niet alleen een canvas van uw beleid in handen maar bent u expert in 'wendbaar en werkbaar werk'.

 

Digitale opleiding

<p>Omwille van de coronamaatregelen werd deze opleiding gedigitaliseerd. Ze vindt plaats in een online tool. U krijgt een digitaal programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een <span class="underline"><strong>kwalitatief hoogstaande online leerervaring</strong></span>, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een meertalige opleiding.  Er zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers aan deze opleiding.  De opleiding vindt grotendeels in het Engels plaats.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.</p>

De editie van het najaar 2020 werd gedigitaliseerd en vindt plaats in een online tool.  Op basis van de expertise die we de afgelopen maanden hebben opgedaan met betrekking tot het digitaliseren van opleidingen hebben we het programma van deze opleiding volledig geredesigned.  De inhoud blijft dezelfde, maar de pedagogische aanpak is nu digital proof.  We bouwden een programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies,… U krijgt een kwalitatief hoogstaande online leerervaring, vergelijkbaar met de ervaring die u zou krijgen bij een face-to-face training.  Deze digitale opleiding is een tweetalige opleiding.  U neemt deel in uw eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in uw voorkeurstaal.

Pluspunten

 • Indien u ook de module 'Well@work' volgt kunt u zichzelf expert 'wendbaar en werkbaar werk' noemen.
 • Interactieve training met cases en good practices.
 • U keert huiswaarts met een eigen toolbox waarmee u meteen aan de slag kunt.
 • Onder leiding van de stress- en burn-out experte van België prof. dr. Elke Van Hoof.
 • Dit traject werd ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Huis voor Veerkracht en onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof. Met dit traject leert u hoe u de laatste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar uw praktijk.

Bestemd voor

 • hr-professionals
 • hr-consultants
 • preventieadviseurs
 • coaches
 • zaakvoerders
"

Deze opleiding is meer dan een 'opleiding'. Het is een leertraject waarbij de deelnemers, naast het verwerven van de nodige kennis, effectief een groeitraject doormaken. Je komt gewapend aan de meet wanneer je effectief de functie van CHO zal opnemen.

"
Hilde Verbeke, coördinator psychosociaal welzijn, VDAB-CLA
"

De docente heeft charisma, ervaring, weet waarover ze praat en het is gewoon een superfijne madame om naar te luisteren en op te gaan in haar verhaal en denkpistes. Vervelen doe je je zeker niet! De opleiding brengt heel veel op gang qua denkproces, maar heeft tijd nodig om te laten bezinken, verwerken en er concreet mee aan de slag te gaan. Het is geen 'kant en klaar produkt' ;-)

"
Petra Van den Brande, HR business consultant, Ernst & Young Special Business Services
"

De docente is zeer ervaren. Zij is academisch gevormd maar is door haar dagelijks contact met bedrijven all round. Niet alleen de theorie maar ook de praktijk stond centraal. Mijn verwachtingen lagen zeer hoog en de opleiding beantwoordde hier perfect aan. Top opleiding!

"
Katia Geluck, Team Support Lead, North Europe Life Belgium

Programma

 • Happiness rules?
 • Goede stress, slechte stress
 • Kapstokken voor een geïntegreerd welzijnsbeleid
 • Het geïntegreerd beleid: stappenplan
 • Van AS IS naar TO BE
 • Het geïntegreerd beleid: werken op pro-activiteit en remediëring
 • Wat als het toch fout gaat…
 • Cases and good practices
 • Interventies en tips & tricks
 • Nudging versus bewustmaking en activering

Docent(en)

d_03899
Elke Van Hoof

Prof. dr. Elke Van Hoof is bestsellerauteur, wetenschappelijk onderzoeker en public speaker. Prof. dr. Elke Van Hoof staat voor een unieke combinatie van bedrijfsexpertise, psychologie en (actief) academisch onderzoek. Ze is vooral bekend vanwege haar werk op het gebied van stress, burn-out, hypersensitiviteit en terugkeer naar het werk. Prof. dr. Elke Van Hoof staat bekend om haar pragmatische en energieke stijl.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 917 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze module is een onderdeel van de gecertificeerde opleiding 'Human Capital Management®' en staat onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof, dè stress en burn-out experte van België. U kunt losse modules volgen of u kunt opteren voor certificatie. Wilt u het certificaat 'Human Capital Management' behalen? Dan moet u alle modules volgen èn deelnemen en slagen voor het eindwerk. M

Ontdek meer informatie over de volledige opleiding 'Human Capital Management®'.

Ontdek meer informatie over de certificatie.

Opgelet: Om aan deze module deel te nemen moet u eerst de module 'well@work' gevolgd hebben. Meer informatie op https://opleidingen.ncoi.be/hucawnb

Documentatie:

U ontvangt gratis het boek 'De Chief Happiness Officer' geschreven door Elke Van Hoof. In dit boek ontdekt u praktische tips en een stappenplan voor een strategisch welzijnsbeleid op het werk.

Accreditatie:
 • FOD WASO Permanente vorming voor de preventieadviseur conform art. II. 4-4 van de Codex Welzijn op het Werk, 18 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules uit de reeks 'Certified Human Capital Management®' combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1 506 euro, 3 dagen: 1 917 euro, 4 dagen: 2 381 euro, 5 dagen: 2 791 euro, 6 dagen: 3 032 euro, 7 dagen: 3 239 euro, 8 dagen: 3 674 euro, 9 dagen: 3 849 euro, 10 dagen: 4 024 euro. Voor de volledige reeks van 11 dagen betaalt u 4 092 euro.

Inschrijven

Data