Van klassikaal naar blended

Leren is definitief veranderd, niet enkel door de maatschappelijke verschuivingen, maar ook door de intrede van nieuwe technologieën. Daar waar de focus vroeger op klassikaal, formeel leren lag, merken we nu een grote opkomst van social learning, workplace learning en vooral blended learning. Als L&D-verantwoordelijke moet u met de juiste middelen de beste leermix genereren om impact te hebben op de business.

In deze opleiding gaan we volop blenden en gaan we op zoek naar de succesfactoren om blended leertrajecten op te zetten.

Tijdens deze opleiding ontdekt u zelf de impact van blenden. U gaat aan de slag met een minigame, video's, podcasts en artikels.

Resultaten van deze opleiding

 • U kent de laatste evoluties binnen leren en ontwikkelen, en u heeft kennis van de globale motivatie- en retentiestatistieken.
 • U kent de voordelen en valkuilen van blended leertrajecten.
 • U ontdekt 5 concrete, laagdrempelige tools om makkelijk leertrajecten te blenden.
 • U zet uw eerste stappen in de uitwerking van een concrete bedrijfseigen case.

Pluspunten

U ervaart de impact van een blended training op uw leereffect.

Bestemd voor

 • hr-officers
 • hr-managers
 • VTO-verantwoordelijken
 • L&D-managers
 • interne trainers

Voor deze opleiding is er geen voorkennis vereist.

Programma

A. The times, they are a-changin’ (Bob Dylan)

We zoomen even in op de snel veranderende tijden op vlak van leren. Zitten we in een verandering van tijdperk, of in een tijdperk van verandering?

B. What’s in a name

Wat is blended learning?

Welke verschillende vormen bestaan er en hoe gaat u er concreet mee aan de slag?

We gaan na welke ladingen de term blended learning allemaal dekt.

C. Ervaringen

Ervaringsuitwisseling over leren binnen bedrijven. Wat werkt, wat werkt niet (meer)?

D. Technologie

Wie blended zegt, dient onomwonden ook aan technologie te denken. We staan kort even stil bij enkele technologische (r)evoluties die een impact hebben op blended leren, zoals mobile, gamification en xAPI.

E. Chop, blend, serve

Hoe gaat u nu concreet aan het werk? Net zoals een volleerd chef hebben we nood aan een recept en ingrediënten om tot de perfecte mix te komen.

 • Chop: “Cut the pizza in 4 pieces! I’m not hungry enough for 6” (Yogi Berra): wat is bit€ sized leren en hoe doet u dat?
 • Blend: “It’s how you combine flavors that sets you apart” (Wolfgang Puck): hoe distilleert u de verschillende leercomponenten en hoe kiest u vervolgens de juiste methodiek.
 • Serve: “We eat with our eyes first” (Giada De Laurentiis): De manier waarop het blended traject aangeboden wordt, speelt ongetwijfeld ook een rol. Welke do’s-and-don'ts detecteren we hier?

F. Iedereen curator

Een blended approach vereist een andere invulling van de L&D-functie. We dienen meer en meer richting 'content curation' te gaan. Wat is 'content curation' en hoe begint u eraan?

G. Tools?

We zoomen in op enkele tools die kunnen ingezet worden in de blended mix. We bekijken welke mogelijkheden best aansluiten bij uw organisatie: video, audio, social en e-learning, ...

H. En nu aan de slag!

Docent(en)

cr-01803123
Mathias Vermeulen

Mathias Vermeulen helpt organisaties bij het uittekenen van een innovatief hr- en leerbeleid. Hij specialiseerde zich in hr-technologieën en -tools. Hij zette zijn eerste stappen in de wereld van opleiding en ontwikkeling bij Vion vzw en deed vervolgens gedurende 5 jaar ervaring op als L&D manager bij FrieslandCampina Belgium nv.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data