Geeft u weleens een opleiding als trainer in uw onderneming? Of deelt u af en toe kennis met uw collega’s? Dan wilt u dat uw boodschap blijft plakken. Maar …

 • Hoe houdt u ‘uw trainees’ geboeid?
 • Hoe creëert u interactie?
 • Op welke manier leren uw toehoorders het best?
 • Hoe gebruikt en doseert u humor?
 • Welke presentatietechnieken slaan aan?

‘Train the trainer’, een cursus in lesgeven, onthult voor u alle geheimen van het vak. En bezorgt u meer ruggengraat als opleider, trainer of docent.

‘Train the trainer’: een cursus lesgeven aan volwassenen

Wat voor kinderen geldt, geldt ook voor volwassenen: drop niet gewoon wat u weet. Laat het hen zelf ontdekken. Dat uitgangspunt staat centraal in de trainersopleiding ‘Train the trainer’. U leert bovendien hoe het leerproces specifiek bij volwassenen verloopt. En met welke trainingstechnieken u daarop inspeelt.

‘Train the trainer’: leg uw aanpak onder de loep

In de opleiding tot trainer vertrekt u van uw huidige aanpak – of u nu al doceerde of alleen nog maar informeel uitleg gaf aan anderen. U analyseert uw werkwijze, schaaft die bij, en professionaliseert uzelf als docent. Kortom, u traint uzelf als trainer.

3 dagen ‘Train the trainer’: leer efficiënt bij

In ‘Train the trainer’ staat u volgens een doordachte structuur stil bij élk bestanddeel van een geslaagde training of opleiding. De trainer licht die toe, en geeft u concrete tips en hulp om uw vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo haalt u het maximum uit de driedaagse cursus lesgeven – en neemt u het mee naar uw praktijk.

Variatie troef in de opleiding ‘Train the trainer’

In een kleine groep van maximaal twaalf deelnemers proeft u op allerlei manieren van lesgeven. De cursus ‘Train the trainer’ biedt een aangename balans tussen theorie, oefeningen en video’s. Ook wisselt u ervaringen uit met de trainer en de andere cursisten. Zodat u uw eigen aanpak grondig analyseert en van elkaar leert.

Het resultaat? Uw lijst tips groeit systematisch, en u tilt uw trainingsvaardigheden naar een hoger niveau.

Pluspunten

'Oefening baart kunst', zeker bij leren opleiden. En dat is precies wat u krijgt in deze training!

Vele oefeningen maken dat u een klare kijk krijgt op hoe u vandaag werkt en hoe u uw efficiëntie kunt verhogen. Omdat de opleiding wordt gespreid over drie dagen, komen alle facetten van opleiden, trainen en presenteren ruim aan bod.

Uw resultaten

 • U kent de recentste ontwikkelingen betreffende het leerproces bij volwassenen.
 • U krijgt een hernieuwde kijk op actuele trainingstechnieken.
 • U leert een opdracht of cursus grondig voorbereiden en plannen.
 • U verneemt de sterktes en zwaktes van uw huidige doceerstijl en weet waaraan u moet werken om deze te verbeteren.

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor:

 • bedrijfsinterne trainers en instructeurs
 • opleidingsverantwoordelijken en trainingmanagers die zelf trainingen geven
 • consultants of trainers verbonden aan opleidingsinstituten
 • leerkrachten en docenten
"

Duidelijk - met bruikbare punten

"
Patrick Duym, Technical Superintendent, Dredging International
"

De opleiding werkt: ik werd me bewust van fouten die ik maakte, en kreeg een boeket mogelijke oplossingen mee.

"
Marc Van der Borght, quality engineer, Snecma Services Brussels
"

Deze opleiding gaf mij zeer waardevolle tips waarmee ik mijn trainingscursussen kan verbeteren qua inhoud en presentatiemanieren. Op die manier verhoog ik mijn kwaliteit als trainer en mijn meerwaarde voor ons bedrijf.

"
Patrick Koekoekx, quality engineer, Snecma Services Brussels
"

Deze opleiding stelt alles in vraag, maar geeft ook veel antwoorden en een aanzet om verder te onderzoeken, te testen, uit te werken, te bestuderen, etc.

"
Stefan Mentens, projectleider/trainer, Decor Heytens Belgique
"

Zeer leerrijke opleiding. Veel uitwisseling.

"
Christel Van de Gucht, vormer, Vooruit Met Vorming!

Programma

 • Het leerproces bij volwassenen? Hoe pikt u hierop in?
 • Een presentatie, training of cursus voorbereiden en opbouwen vanuit uw doelgroep.
 • Specifieke vaardigheden, trainingstechnieken en didactische werkvormen die de effectiviteit van uw trainingsstijl verhogen.
 • Didactische hulpmiddelen: gebruik en misbruik.
 • Logistieke omkadering: niets vergeten?

Het hoofdaccent tijdens de sessies ligt bij de deelnemers en hun leerproces. Voor elke deelnemer komen we tot concrete verbeterpunten die, waar mogelijk, in meetbare termen worden omgezet.

Praktische informatie

Prijs: 1 917 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Elke deelnemer krijgt het boek ‘Didactiek voor opleiders in organisaties’ (met een winkelwaarde van 58,99 euro) gratis mee naar huis. Zonder ingewikkelde beschouwingen te gebruiken, bieden de auteurs van ‘Didactiek voor opleiders in organisaties’ u een concrete, toepasbare handleiding voor het plannen, uitvoeren en evalueren van cursussen en lessen. Niet via voorschriften en regels, maar via suggesties en aanwijzingen die op eigen onderzoek en ervaring berusten.

Deze opleiding scoort:

9,4/10

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data