Doelstellingen

Bij performance management wordt de prestatie van medewerkers afgestemd op de strategische doelen van de organisatie. Echter, vaak gaan prestatiebeoordelingssystemen gebukt onder administratieve complexiteit en hebben ze te maken met weerstand van medewerkers en van leidinggevenden.

Elk systeem van prestatiemanagement bevat een aantal vaste bouwstenen. Als hr-verantwoordelijke moet u, wanneer u de bouwstenen invulling geeft, telkens uit diverse opties kiezen. Zo moet u zich de volgende vragen stellen:

  • Wat is het gevolg van de resultaten: bepalen van het salaris en/of ontwikkelingsdoelen stellen?
  • Beoordelen we op resultaten of op gedrag?
  • Welke beoordelingsmethode hanteren we?
  • Welke beoordelaars schakelen we in?
  • enz. 

Na deze opleiding hebt u een degelijk en evidence-based inzicht in verschillende modellen en systemen van performance management.  Dankzij dit inzicht en uw kennis van reële cases maakt u een juiste keuze bij de opbouw van een bedrijfseigen methode.

 

Programma

  • De verschillende bouwstenen en de voor- en nadelen van traditionele performance management systemen.
  • Hoe ziet uw performance management systeem eruit, welke keuzes hebben geleid tot de tool die u vandaag gebruikt en bereikt u daarmee de juiste resultaten?
  • Is vernieuwing nodig en welke oplossingen of alternatieven zijn er? We staan stil bij een brede variëteit van oplossingen en nieuwe vormen van performance management zoals weekly check-ins, gamification, feedbackcultuur, feedforward, ...
  • Hoe introduceert u de vernieuwing in uw organisatie? We hebben in het bijzonder aandacht voor de interne communicatie en de begeleiding van betrokkenen.

Docent(en)

Herlinde Pieters

Herlinde Pieters, sterk in communicatie, coaching en hr

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze opleiding is een onderdeel van de reeks performancemanagement: methodes, modellen en gesprekstechnieken. De 2de dag van deze opleiding behandelt het thema 'Van feedback naar feedforward'. Tijdens deze dag wordt de feedforward methodiek met u uitgespit.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Volgt u eveneens de module 'Van Feedback naar Feedforward: Workshop', dan geniet u 106 euro korting op het totaalbedrag. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

Data