Hoe blijf je als (beginnend) medewerker van een boekhoudkantoor bij met de wetgeving in fiscaliteit en accountancy? Heb je zelf niet de tijd om alle wetsontwerpen, circulaires, besluiten en richtlijnen door te nemen en hun impact op je dagelijkse dossiers in te schatten?  In 6 compacte workshops van 2 uur krijg je als fiscaal of boekhoudprofessional de belangrijkste wijzigingen op een presenteerblaadje, samen met praktische tips over de toepassing ervan in je dagelijkse werkdossiers.

Doelstellingen

Door deze updatecyclus ben je perfect en tot in detail op de hoogte van de boekhoudkundige, fiscale en vennootschapsrechtelijke actualiteit:

  • Je verneemt welke feiten en cijfers veranderen en houdt zo je interne adviezen en klantendossiers op peil.
  • Je past de nieuwe kennis vlot toe dankzij concrete cijfergegevens en uitgewerkte scenario’s.
  • Je wisselt ervaringen uit met collega’s uit andere ondernemingen.
  • Je kan je klanten al voorbereiden en adviseren over wetswijzigingen.

Na het volgen van deze 6 sessies ben je weer helemaal mee met alle nieuwigheden en kan je met een gerust hart je klanten juist adviseren.

Ervaren fiscale of accountancy professional?

Op zoek naar een update reeks Fiscaliteit & Accountancy voor experts?

In de Update Fiscaliteit & Accountancy – voor experts krijgt u 6 keer per jaar een korte en krachtige update over de actualiteit in de fiscale en accountancywereld. Iedere spreker is een expert in zijn gebied en legt u haarfijn uit wat elke wetswijziging in de praktijk voor uw klanten of bedrijf betekent.

Bestemd voor

Deze opleiding is er voor elke boekhoud-, accountancy of fiscale medewerker die praktisch advies wenst over hoe de boekhoudkundige, fiscale en vennootschapsrechtelijke actualiteit optimaal ingezet kan worden op de werkvloer.

"

Update = staat voor bijblijven, op de hoogte zijn van wijzigingen, ... daarom vind ik deze cursus nuttig.

"
Karine Stoffels, boekhoudster, Maars Jansen Partitioning Systems
"

Ik volg deze curcus al een aantal jaren en is nog altijd een prima aanvulling om van de laatste up-dates op de hoogte te blijven.

"
Ilona Piscador, accounting assistant, Orffa Belgium
"

Door deze actuele opleiding te volgen heb ik antwoorden gekregen op mijn vragen. Bedankt!

"
Roger De Ridder, accountant, KBC Private Equity
"

Deze update behandelt zowat alle onderwerpen, is heel up-to-date, en staat open voor vragen. Je kan dus heel doelgericht op je eigen bedrijfsissues ingaan.

"
Ingrid L'Eau, accounting, Euro-Sprinters

Programma

De workshops worden gepresenteerd door Alexander Verleysen, belastingconsulent DNF Belgium en docent aan Fiscale Hogeschool. Hij beheerst als geen ander de kunst om de soms ‘complexe’ boekhoudkundige, fiscale en juridische theorie te vertalen in begrijpelijke mensentaal.

De actualiteit dicteert de keuze van de thema’s. De docent selecteert vooraf de meest prangende topics en werkt een concreet programma uit, altijd volgens een vergelijkbaar stramien. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten op boekhoudkundig gebied op fiscaal vlak (VenB, PB, btw, registratierechten) en op vennootschapsrechtelijk vlak? Bovendien kan je je eigen actuele praktijkvragen vooraf aan de docent voorleggen.

Docent(en)

alexander-verleysen
Alexander Verleysen

Gecertificeerd belastingadviseur & Docent Fiscaliteit

Alexander is verbonden aan dnf belgium en verantwoordelijk voor de afdeling dnf tax & legal. Bij dnf ontzorgt hij ondernemers met hun boekhoudkundig dossier en staat hij hen bij met fiscale en financiële vragen. Hij biedt ook fiscaal advies aan andere accountantskantoren zonder uitgebouwde fiscale afdeling.

Gepassioneerd door fiscaliteit schrijft hij regelmatig artikels voor gespecialiseerde tijdschriften en spreekt hij over diverse fiscale topics tijdens seminaries en gastcolleges. Alexander is tevens docent aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en de AP Hogeschool in Antwerpen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 344 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Per sessie heeft elke deelnemer recht op een aanwezigheidsattest voor 2 vormingsuren BIBF, IAB en IBR.

Als deelnemer ontvang je een handige en overzichtelijke syllabus, waarin ook bijkomende info terug te vinden is.

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 2 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 6 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

NCOI Learning biedt u de mogelijkheid om via een voordeeltarief (75 euro) eenmalig kennis te maken met deze updateformule. Opgelet: dit voordeelaanbod kan slechts éénmaal toegepast worden, voor maximum 3 medewerkers van uw kantoor.

Inschrijven

Data