Het WVV trad in werking op 1 mei 2019. Alle nieuwe vennootschappen opgericht vanaf 1 mei 2019 vallen automatisch onder het nieuwe WVV. Bestaande vennootschappen kunnen opteren om al vanaf 1 mei 2019 het nieuwe WVV toe te passen. Uiterlijk voor 1 januari 2024 dienen de vennootschappen en verenigingen hun statuten aan te passen.

Vanaf 1 januari 2020 treden echter al wel de dwingende maatregelen in werking, zo ook voor vennootschappen en verenigingen die hun statuten nog niet gewijzigd hebben. Vanuit rechtswege gebeuren er dus vanaf die dag bepaalde wijzigingen.

Tijdens dit seminarie staat Elke Janssens stil bij deze dwingende bepalingen.

Bestemd voor

Ondernemers, accountants, adviseurs & begeleiders van (groeps-)vennootschappen

Programma

  • Kapitaal en inbreng in de BV en de NV
  • Effecten in de BV en NV
  • Bestuur in de BV en NV
  • Dubbele test in de BV
  • Overige dwingende bepalingen

Docent(en)

Elke Janssens

Elke Janssens richt zich op algemeen ondernemingsrecht en financieel recht. Zij adviseert voornamelijk beursgenoteerde ondernemingen en begeleidde verscheidene beursintroducties. Naast advieswerk komt Elke ook tussen in de onderhandelingen n.a.v. overnames en herstructureringen. Elke studeerde af aan de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) in 1996. Naast LL.M in economisch recht aan de ULB in 1998 (Université Libre de Bruxelles) en een master in management aan de VUB in 2001, volgde ze ook een executive MBA aan de Solvay Business School in 2006-2007. Ze werd toegelaten tot de Brusselse balie in 1997 en vervoegde NautaDutilh in 1999. Elke is auteur van tal van bijdragen inzake vennootschaps- en financieel recht.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 100 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 2 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 2 uren
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data