In België kennen aanvullende pensioenen een gunstige fiscale behandeling. Voor internationaal mobiele werknemers kunnen de fiscale gevolgen echter complex en soms ongunstig zijn. Sommige gepensioneerden verhuizen naar het buitenland en strijken vervolgens hun aanvullend pensioen op. Afhankelijk van de plaats waar de opbouw van het pensioen geschiedt en waar de uitkering plaatsvindt, kan de belastingheffing grondig verschillen. Tijdens dit seminar wordt vanuit een Belgisch perspectief heel praktisch ingegaan op pensioenen die worden opgebouwd of uitgekeerd in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Je krijgt ruimschoots de kans om je eigen vragen over deze thematiek te stellen, zodat je terugkeert naar kantoor met praktijktips die meteen inzetbaar zijn in jouw klantenadvies.

"

Bij de aanvang werden onze verwachtingen opgegeven. De structuur van de uiteenzetting werd hieraan aangepast en deze extra punten werden verder uitgediept. Dit was efficiënt voor ons allen. De kennis en de praktijkervaring van de lesgever, de interactie van de cursus en de bereidwilligheid om info uit te wisselen waren zeker ook pluspunten.

"
Wim Van Gulck, accountmanager Corporate Clients, P&V Verzekeringen (KV Groep P&V)
"

Gezien de kleine groep was het makkelijk om maatwerk te presenteren. Tof!

"
Filip De Soete, manager Long Term Incentives & Pensions, Electrabel

Docent(en)

cr-00004828
Pieter Gillemon

Pieter Gillemon is Director binnen de afdeling People & Organisation van PwC. Hij is belastingconsulent en legt zich specifiek toe op pensioenen en beloningen. Pieter maakt deel uit van een multidisciplinair team waar juridische, technische en fiscale oplossingen inzake aanvullende pensioenen geadviseerd worden. Pieter heeft 17 jaar ervaring op het gebied van employee benefits. Hij is vertrouwd met de diverse aspecten van de pensioenproblematiek in zowel binnenlandse als grensoverschrijdende situaties.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 3 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data