Deze crisis heeft veel bedrijven met de neus op de feiten gedrukt. Heel wat bedrijven kampen met de gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om het virus tegen te gaan. Met als resultaat: een enorme economische impact. Dit uiteraard ook voor bedrijven, zij moeten zorgen dat zij over voldoende eigen vermogen beschikken om deze periode te overbruggen, alsook dienen zij maatregelen te treffen om hun solvabiliteit te versterken.

Uit deze crisis is ook gebleken dat het beheer van uw werkkapitaal belangrijker is dan ooit tevoren.

Hebt u voldoende geld om uw schulden te kunnen betalen? Of te weinig? Gezond verstand leert ons dat het nuttig en nodig is om dit op te volgen. Maar weet u hoe u dit moet doen en welke acties u eraan moet koppelen?

Werkkapitaal optimaliseren kan zelfs voor een beter rendement zorgen!

Doelstellingen

Waarom deze opleiding te volgen?

Als adviseur/mandataris/ondernemer bent u de rechterhand van uw klant, het financiële ankerpunt van uw klant als het ware. U kent uw klant en zijn/haar onderneming beter dan uw klant zelf, zeker als het over de financiën, en dus de fiscaliteit gaat.

 

Uw klant verwacht van u dat u de financiële en fiscale veranderingen omzet naar de praktijk door te voorspellen, adviseren en bijsturen waar nodig. U moet de antwoorden reeds hebben op de vragen van uw klant voordat hij/zij deze stelt. Proactief actie ondernemen is een van de belangrijke eigenschappen van ‘de nieuwe adviseur’.

Pluspunten

Waarom opleiding volgen bij Fiscaal Informatief?

 • U krijgt steeds les van docenten met veel praktijkervaring.
 • Onze docenten zijn onafhankelijke experten die door hun dagelijkse werkzaamheden perfect in staat zijn om de theorie om te zetten naar de praktijk.
 • De docenten geven steeds hun visie op actualiteit en wetgeving, en lichten toe hoe dit te interpreteren.
 • Onze docenten geven u het fiscaal advies waarmee u in staat bent om uw klant helder te adviseren.
 • De theorie wordt steeds aangevuld met heldere cases en concrete voorbeelden.
 • U krijg onmiddellijk bruikbare tips.
 • De syllabus is een handig naslagwerk.

Bestemd voor

ondernemers,

accountants,

adviseurs & begeleiders van vennootschappen,

belastingconsulenten,

bedrijfsleiders,

zaakvoerders

Programma

Tijdens deze sessie gaan we onder meer in op volgende vragen:

 • Wat is werkkapitaal en wat is werkkapitaalbehoefte?
 • Waarom is het belangrijk?
 • Hoe bereken je werkkapitaal?
 • Hoe kan het worden beïnvloed?
 • Hoe kan je werkkapitaal optimaliseren?
 • Hoe kan je het monitoren?

Docent(en)

d_04128
Dietert Gielen

Na een licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen (Finance & accountancy), begon Dietert zijn carrière bij KMPG Hasselt (2001-2015). In 2005 maakte hij de overstap naar Hitachi Data System, eerst als controller, later als Finance manager. Vanaf 2011 werd hij partner bij Conessence, een financiële dienstverlener. In 2015 stapte hij over naar Van Havermaet Groenweghe om er als Director, de afdeling Business Controlling uit de grond te stampen en te leiden. Dietert biedt professionele service voor bedrijven, non-profit organisaties en internationale middelgrote organisaties. Het omvat eveneens business advies, zowel financieel als operationeel.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Documentatie:

Deze zal digitaal worden bezorgd.

Accreditatie:
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3 uren
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3 uren
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data