Wie een financiële basiskennis heeft, functioneert beter. Speciaal voor drukbezette professionals in een niet-financiële functie is er daarom deze turbotraining. In amper één dag leert u hoe u financiële informatie correct interpreteert, de balans van een leverancier inschat, een sluitend budget opstelt en kosten berekent en opvolgt.

Op een toegankelijke manier geraakt u vertrouwd met essentiële financiële bedrijfsinformatie. Zo bent u beter gewapend bij uw volgende projectbespreking met uw financiële collega’s en uw directie.

Investeer één dag en geniet een carrière lang van een praktische financiële basiskennis.

Uw resultaten

 • Op een minimum van tijd verwerft u een maximum aan financiële kennis.
 • Het leereffect van deze trainingsdag is groot. De docent illustreert alle basisbegrippen met vele voorbeelden uit rapporten en documenten zoals u ze dagelijks onder ogen krijgt.
 • Na de training kunt u alle informatie opzoeken in de syllabus die een handige begrippenlijst bevat en een vertaling (in 3 talen) van de belangrijkste financiële terminologie.

Bestemd voor

Deze turbotraining is bestemd voor directeuren, managers en professionals die geen of een beperkte financiële background hebben, maar wel dagelijks te maken krijgen met financiële bedrijfsinformatie.

"

Mooi overzicht op 1 dag. Trainer met duidelijk zeer veel praktijkervaring. Ook boeiende manier van lesgeven, die de aandacht er doet bijhouden.

"
Sander op de Weegh, consultant, Sander op de Weegh
"

Deze opleiding helpt om inzicht te krijgen in financieel jargon en legt begrippen op een bevattelijke manier uit. Hierdoor kun je nadien financiële rapporten anders lezen en begrijpen.

"
Ludo Quintens, director Mail Operations, Bpost
"

Het financiële vakjargon wordt uiteengezet in bevattelijke mensentaal. Ik werd geïnspireerd om financiële rapporten niet meer door een saaie bril te gaan bekijken. De docent heeft veel expertise en doorspekt de opleiding met veel praktijkvoorbeelden. No boring theory!

"
Ann Lauwaert, hr-projectmanager, Fujifilm Belgium
"

De leerstof wordt onderbouwd aan de hand van duidelijke en praktische voorbeelden. Hierdoor blijft de essentie veel langer hangen en wordt de opgedane kennis direct toepasbaar.

"
Peter Vergote, Legal & Corporate Affairs Manager, DNS Belgium
"

Directe toepasbaarheid: geen grote 'academische theorieën' maar basisbegrippen waar een leek in de materie naar op zoek is. Gegeven door een lesgever die in de praktijk staat, de groep zeer goed aanvoelt en gewoon goed en aangenaam lesgeeft.

"
Goedele Grooten, projectmanager, SPLEND-it ID!

Programma

 • Wat is een balans? Wat is een resultatenrekening?
 • Wat vertelt een jaarrekening over mijn bedrijf, mijn klanten, mijn leveranciers?
 • Rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit
 • Welke factoren beïnvloeden het operationele resultaat en het nettoresultaat?
 • Relevante financiële kengetallen
 • Hoe onderbouwt u investeringsbeslissingen?
 • Directe kosten, variabele kosten, vaste kosten, ... Hoe verhouden ze zich en wat is hun invloed op het bedrijfsresultaat?
 • Principes van kostprijsberekening en kostenmanagement
 • Een budget opstellen en opvolgen

Docent(en)

d_00937
Ludo Lambrechts

Ludo Lambrechts is directeur van het financieel adviesbureau BULCO, dat erkend is als adviesinstantie door het Vlaams Gewest, en extern bedrijfsadviseur bij het VIZO. Ludo Lambrechts is een veelgevraagd NCOI Learning lesgever. Hij verstaat de kunst om complexe financiële bedrijfskennis toegankelijk te maken en vlot aan te leren. Ludo Lambrechts is ook gastprofessor en programmadirecteur Master in International Business bij HUB en doceert in Nederland bij De Baak-VNO-NCW.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U zult een persoonlijk attest ontvangen als bewijs van deelname en voltooiing van deze opleiding.

Score docent(en):

10/10

Accreditatie:
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 7 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data

Finance for non-financials