Heb je te maken met investeringen, maar ben je geen financieel expert? Dan kom je in deze opleiding meer te weten over business case calculation. Je bekijkt de financiële modellen die nodig zijn voor de analyse en selectie van investeringsprojecten aan de hand van voorbeelden uit verschillende sectoren.

Doelstellingen

In deze opleiding wordt het deel 'calculatie' van de businesscase beklemtoond. Het gaat dus om de berekeningen, op basis van de assumpties die gemaakt worden, zonder echter de kwalitatieve aspecten en de aspecten van een businesscase als proces uit het oog te verliezen. Aan de hand van heel wat voorbeelden wordt aangetoond hoe ondernemingen in diverse branches hun investeringsprogramma’s beoordelen, met name daar waar het gaat over het creëren van business value.

Wens je na deze opleiding in het teken van de berekening meer te weten over het volledige plaatje van een businesscase? Volg dan de opleiding 'Een succesvolle businesscase opstellen'.

Bestemd voor

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met investeringen.

Programma

 • Businesscase: wat, waarom en hoe?
 • Basisprincipes uit financieel management die onderliggend zijn aan de berekeningen in een businesscase
 • Over welke investeringen gaat het?
 • Basisbenaderingen en beslissingstechnieken: pay-back, discounted pay-back, DCF, NPV, IRR, PI ...
 • Het bepalen van de relevante cashflows
 • Minimale rendementseis, vermogenskosten, WACC
 • Oefeningen en minimaal 1 casestudy

Docent(en)

d_00937
Ludo Lambrechts

Ludo Lambrechts is directeur van het financieel adviesbureau BULCO, dat erkend is als adviesinstantie door het Vlaams Gewest, en extern bedrijfsadviseur bij het VIZO. Ludo Lambrechts is een veelgevraagd NCOI Learning lesgever. Hij verstaat de kunst om complexe financiële bedrijfskennis toegankelijk te maken en vlot aan te leren. Ludo Lambrechts is ook gastprofessor en programmadirecteur Master in International Business bij HUB en doceert in Nederland bij De Baak-VNO-NCW.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Je ontvangt bij deze opleiding een documentatiemap met alle cursusteksten en oefeningen.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 8 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 8 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 8 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data