Een business case, als framework voor de planning en beheersing van nieuwe producten/diensten, kostenbeheersingsprogramma’s, projecten, ... is één van de belangrijkste documenten om de lange termijn continuïteit van de onderneming te garanderen.

In deze opleiding wordt met name het deel 'calculatie' beklemtoond, de berekeningen dus, op basis van de assumpties die gemaakt worden. Zonder echter de nodige aandacht te verliezen voor de kwalitatieve aspecten en de aspecten van een business case als proces.

Aan de hand van vele voorbeelden zal aangetoond worden hoe ondernemingen in diverse branches hun investeringsprogramma’s beoordelen, met name daar waar het gaat over het creëren van business value.

Wenst u na deze opleiding, waar de focus ligt op de berekening, meer te weten over het volledige plaatje van een business case, geef ik u graag het volgende programma mee waarin u een business case leert opstellen van A tot Z:

https://opleidingen.ncoi.be/opleidingen/business-people-management/business-management-en-strategie/business-development/een-succesvolle-business-case-opstellen/

Bestemd voor

Voor iedereen die te maken krijgt met investeringen.

Programma

 • Business case: wat, waarom en hoe?
 • Basisprincipes uit financieel management die onderliggend zijn aan de berekeningen in een business case
 • Over welke investeringen gaat het?
 • Basisbenaderingen en beslissingstechnieken: pay-back, discounted pay-back, DCF, NPV, IRR, PI, ...
 • Het bepalen van de relevante cash flows
 • Minimale rendementseis, vermogenskosten, WACC
 • Oefeningen en minimaal 1 case study

Docent(en)

d_00937
Ludo Lambrechts

Ludo Lambrechts is directeur van het financieel adviesbureau BULCO, dat erkend is als adviesinstantie door het Vlaams Gewest, en extern bedrijfsadviseur bij het VIZO. Ludo Lambrechts is een veelgevraagd NCOI Learning lesgever. Hij verstaat de kunst om complexe financiële bedrijfskennis toegankelijk te maken en vlot aan te leren. Ludo Lambrechts is ook gastprofessor en programmadirecteur Master in International Business bij HUB en doceert in Nederland bij De Baak-VNO-NCW.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Uiteraard krijgt u een documentatiemap met alle cursusteksten en oefeningen.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 8 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 8 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 8 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data