Doelstellingen

Tijdens deze 2-daagse opleiding analyseert u het verloop van een auditopdracht, van de voorbereiding en de planning tot de opmaak en de bespreking van het auditrapport. Daarnaast leert u de belangrijkste audittechnieken toe te passen.

Uw resultaten

Doel van deze modulaire Audit & Controle-opleidingen is de werking van de financiële en administratieve organisatie te doorlichten en te verbeteren. Dat is de uitdaging waar u als auditor voor staat. U leert hoe u de kwaliteit van uw audits verbetert en omzet in glasheldere adviezen.

In deze module overloopt u in detail de technieken en principes van een operationele audit.

Vervolgens ziet u de technieken toegelicht en geïllustreerd met tal van voorbeelden.

En ten slotte gaat u zelf aan de slag in begeleide oefensessies.

Zo versterkt u uw rol als adviseur die door zijn suggesties de effectiviteit en efficiëntie van zijn onderneming verhoogt. De praktijkgerichte aanpak en de ervaring van de docenten, allen ervaren auditors op hoog niveau, staan er garant voor dat u de aangeleerde auditmethode makkelijk kunt toepassen in uw bedrijf.

"

Als beginnend auditor was deze opleiding voor mij zeer nuttig om beter zicht te krijgen in het hoe en waarom van de formele aanpak van een auditcyclus met tips per stap en veel praktijkvoorbeelden.

"
Corry Verhaest, auditor, VDAB-CLA
"

Deze opleiding is een must voor iedereen die aan het grote auditgebeuren wenst deel te nemen, en een grondige basis wenst te bekomen!

"
John Bruggeman, assistent interne auditor, FOD Defensie - IAD Interne Audit Defensie
"

Interne audit dient in onze organisatie nog uitgebouwd te worden. De kennis en het enthousiasme van de docent maakt dat je na de cursus een yes-gevoel hebt 'we beginnen eraan!'.

"
Tania Stalmans, directie, Rusthuizen Zusters van Berlaar

Programma

A. Overzicht van het verloop van een auditopdracht

 • Planning en voorbereiding
 • Evaluatie van de opzet, het bestaan en de effectieve werking van het ICS
 • Elementen van een auditbevinding
 • Opmaak van een auditrapport
 • Opvolging van de door de audit geformuleerde aanbevelingen

B. Bespreking van de belangrijkste audittechnieken

 • Dossierbeheer en werkdocumenten
 • Gevallenstudie

Docent(en)

d_03257
Hilde Union

Hilde Union is audit manager bij BNP Paribas Fortis. Zij is afgestudeerd als Industrieel Ingenieur - optie Telecommunicatie (BME - Gent) en heeft o.a. een 10-tal jaar binnen de IT organisatie van BNP Paribas Forits gewerkt alsook een paar jaar als IT auditor. Zij is Certified Internal Auditor (CIA) en Certified System Information Auditor (CISA).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Het is niet noodzakelijk om eerst de basisopleiding audit te volgen. Alle opleidingen kunnen perfect afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Indien u echter geen basiskennis heeft, is het raadzaam om eerst de basisopleiding te volgen.

Als u meerdere opleidingen wenst te volgen, is er een combi-tarief van toepassing.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 14 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 14 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 14 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. Zo betaalt u voor 3 dagen: 1917 EUR, 4 dagen: 2381 EUR, 5 dagen: 2791 EUR, 6 dagen: 3032 EUR, 7 dagen: 3316 EUR, 8 dagen: 3674 EUR.

Inschrijven

Data

Contact

Op zoek naar advies rond deze opleiding?

Neem dan contact op met onze productmanager, wij helpen u graag verder.

kristof
Advies nodig over een van deze opleidingen?

Kristof Van den Langenbergh

Productmanager

Tel. +32 15 79 16 67

kvandenlangenbergh@ncoi.be

Lees meer