Identiteitsfraude is een misdrijf waarbij de ene persoon de persoonlijke gegevens van iemand anders gebruikt, zonder toestemming, om iemand anders te misleiden of te bedriegen.

Lode Barrezeele wenst hier tegen in te gaan en als specialist in zijn vak heeft hij een prachtige opleiding samengesteld. Aan de hand van deze opleiding zult u de verschillende vormen van identiteitsfraude leren kennen, kunnen analyseren en de nodige actie kunnen ondernemen. U zult leren hoe u zowel uzelf als uw bedrijf en/of werkgever kunt beschermen tegen de mogelijke financiële en operationele gevolgen.

Misschien wel het bekendste voorbeeld: er wordt gevraagd om een bedrag over te schrijven naar een andere rekening. De docent zal u leren hoe u de fraude ontdekt voordat u de fout maakt, met alle gevolgen vandien.

Uw resultaten

Deze opleiding zal u aantonen dat de zwakste of alvast de minst bewuste schakel in de onderneming voor grote financiële en operationele problemen kan zorgen.

Bestemd voor

Iedereen met een e-mailadres is het raadzaam om deze opleiding te volgen.

Programma

Deze opleiding leert u:

 • aan de hand van reële casussen de verschillende vormen van identiteitsfraude te herkennen
 • hoe groot de impact kan zijn
 • wie daarbij de geviseerde doelwitten zijn
 • hoe verschillende sectoren er onbewust bij betrokken worden
 • wat social engineering is
 • hoe business e-mail compromise en hacking vertaald kan worden voor niet It-ers
 • hoe u een valse e-mail kunt herkennen
 • hoe u uw collega's kunt informeren

Docent(en)

cr-00002990
Lode Barrezeele

Lode Barrezeele is sinds 2003 vennoot van het onafhankelijk forensisch auditkantoor i-Force. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij de Bijzondere Belastinginspectie (B.B.I.) en maakte in 2001 de overstap naar de private sector. Eerst bij EY en daarna bij i-Force leidde hij sindsdien honderden onderzoeken naar (vermeende) onregelmatigheden binnen zowel de private sector als de overheid. Hij is ook lid van de Raad van Bestuur van het ACFE- Belgian chapter (Association of Certified Fraud Examiners). Lode slaagt erin om op een interactieve manier, ernstig als het moet maar toch met een vleugje humor als het kan, een aantal belangrijke inzichten te geven in het fraudegebeuren.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra: <p>Gratis toegang tot het platform van <a href="https://identityfraud.be/" target="_blank">Identity Fraud</a>!</p>

Alle deelnemers krijgen tot 31 december 2019 onbeperkt toegang tot het platform van Identity Fraud. Dit platform beoogt het aantal gevallen van Identity Fraud sterk terug te dringen.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, ,5 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, ,5 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, ,5 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data