Identiteitsfraude is een misdrijf waarbij de ene persoon de persoonlijke gegevens van iemand anders gebruikt, zonder toestemming, om iemand anders te misleiden of te bedriegen. Lode Barrezeele wenst hier tegen in te gaan en als specialist in zijn vak heeft hij een prachtige opleiding samengesteld. De docent leert je hoe je de fraude tijdig ontdekt of voorkomt.

Doelstellingen

Tijdens deze opleiding leer je de verschillende vormen van identiteitsfraude kennen en analyseren. Ook leer je de nodige actie te ondernemen.

Na het volgen van deze opleiding kan je jezelf en je bedrijf en/of werkgever beter beschermen tegen de mogelijke financiële en operationele gevolgen van identiteitsfraude.

Bestemd voor

Voor iedereen met een e-mailadres is het raadzaam om deze opleiding te volgen.

Programma

Deze opleiding leert je:

 • Aan de hand van reële casussen de verschillende vormen van identiteitsfraude te herkennen
 • Hoe groot de impact kan zijn
 • Wie daarbij de geviseerde doelwitten zijn
 • Hoe verschillende sectoren er onbewust bij betrokken worden
 • Wat social engineering is
 • Hoe business e-mail compromise en hacking vertaald kan worden voor niet It-ers
 • Hoe je een valse e-mail herkent
 • Hoe je je collega's kan informeren

Docent(en)

cr-00002990
Lode Barrezeele

Lode Barrezeele is sinds 2003 vennoot van het onafhankelijk forensisch auditkantoor i-Force. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij de Bijzondere Belastinginspectie (B.B.I.) en maakte in 2001 de overstap naar de private sector. Eerst bij EY en daarna bij i-Force leidde hij sindsdien honderden onderzoeken naar (vermeende) onregelmatigheden binnen zowel de private sector als de overheid. Hij is ook lid van de Raad van Bestuur van het ACFE- Belgian chapter (Association of Certified Fraud Examiners). Lode slaagt erin om op een interactieve manier, ernstig als het moet maar toch met een vleugje humor als het kan, een aantal belangrijke inzichten te geven in het fraudegebeuren.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 411 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra: <p>Gratis toegang tot het platform van <a href="https://identityfraud.be/" target="_blank">Identity Fraud</a>!</p>

Alle deelnemers krijgen tot 31 december 2019 onbeperkt toegang tot het platform van Identity Fraud. Dit platform beoogt het aantal gevallen van Identity Fraud sterk terug te dringen.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, ,5 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, ,5 uren
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, ,5 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data