Wij hopen u ook dit jaar op onze veertiende editie van de M&D Juristendagen te mogen begroeten. Ook nu weer in digitale vorm, maar zoals u wellicht weet van vorig jaar staat dat een boeiend en leerrijk programma niet in de weg!

De formule van deze Juristendagen blijft uitermate flexibel: elke deelnemer kan voor een forfaitaire basisprijs 3 digitale sessies naar keuze volgen en dit over de drie dagen heen en kan zich telkens bijkomend inschrijven voor twee of meerdere sessies naar keuze. In totaal kan een deelnemer dus meerdere sessies volgen, gespreid over de drie Juristendagen. De rode draad van de uiteenzettingen is dit jaar vennootschapsrecht en ondernemingsrecht.

Programma

Gebruik de filters om je tijdstip te kiezen. 

09:30 - 11:30

Herstructureringen onder het WVV

24 augustus 2021

meester Christophe Piette

Stand van zaken nieuw boek verbintenissen

24 augustus 2021

Meester Simon Deryckere

“Robotfoto van een bedrijfsovername”?

26 augustus 2021

Meester Kristof De Wael - Meester Céline Mergeay - Breth Hermans

(Product)Aansprakelijkheid: innovatieve geneesmiddelen met een bijzondere focus op het COVID 19-vaccin

26 augustus 2021

Dr. Dimitri Verhoeven

Algemene update over trends in M&A

27 augustus 2021

Meester Michaël Heene

Zakelijke zekerheden

27 augustus 2021

Meester Thomas Donnez
11:30 - 12:30
Pauze
12:30 - 14:30

Regeling van geschillen onder het WVV: nog steeds meer dan geschillenregeling

24 augustus 2021

Professor dr. Alain François en Meester Warre De Mets

Actualia omtrent de uitvoering te goeder trouw en de interpretatie van verbintenissen

24 augustus 2021

Dr. Wannes Buelens

Onrechtmatige bedingen in vennootschapscontracten (SPA, statuten, aandeelhoudersovereenkomsten). Toepassing van de wet van 4 april 2019 (B2B) in een vennootschapsrechtelijke context

26 augustus 2021

Professor dr. Philippe Ernst

Dading - lastgeving-bewaargeving

26 augustus 2021

Prof. dr. Ralph De Wit

De gedwongen overdracht van aandelen in het nieuwe WVV en eerste knelpunten in de praktijk

27 augustus 2021

Meester Brecht Lambrecht

“GDPR: tijd voor de nodige maturiteit. Een deep-dive na 3 jaar ervaring”?

27 augustus 2021

Meester Bernd Fiten en Meester Geert Somers
14:30 - 15:00
Pauze
15:00 - 17:00

Bewindvoering over vennootschappen

24 augustus 2021

Meester Rik Crivits en Meester Jens Vrebos

Ondernemingsovereenkomsten: update

24 augustus 2021

Meester Michel Segers

Geschillenregeling anno 2021

26 augustus 2021

Meester Dominique de Marez

Algemene voorwaarden anno 2021

26 augustus 2021

Meester Jochen Schraeyen

Bestuurdersaansprakelijkheid onder het WVV

27 augustus 2021

Meester Rik Galle

Update ondernemingsrecht

27 augustus 2021

Prof. dr. Diederik Bruloot

Sprekers

christophe-piette
Meester Christophe Piette
Senior counsel, KPMG Law

Christophe Piette is momenteel Senior Counsel Corporate / M&A advocaat in het Antwerpse kantoor van KPMG advocaten. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring in het vertegenwoordigen en bijstaan van cliënten, gaande van ondernemers, kleine en middelgrote ondernemingen tot multinationals, in complexe commerciële en vennootschapsrechtelijke aangelegenheden.

Hij adviseert en begeleidt  cliënten bij algemene ondernemingsrechtelijke kwesties en corporate transacties, waarbij hij te maken heeft met een verscheidenheid aan industriesectoren, met een sterke focus op fusies en overnames, herstructureringen (inclusief insolventie) en vennootschapsrecht.

Daarnaast is hij een frequent spreker op seminars (M&D, Wolters Kluwer, Juristendagen, Indicator/Larcier, Intersentia, etc.) en auteur van diverse juridische publicaties.  Sinds 2017 tot mei 2019 was hij daarom als geaffilieerd onderzoeker verbonden aan het Jan Ronse Instituut voor Ondernemingsrecht en Financieel Recht van de Katholieke Universiteit Leuven. Meer recent werd hij aangesteld als Onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen (vakgroep Onderneming & Recht).

Lees meer
Simon Deryckere
Meester Simon Deryckere
Advocaat, Fellows advocaten

Simon Deryckere is ingeschreven als advocaat aan de Balie in Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden in Breda.
Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij altijd de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage.
Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Fellows advocaten. 

Lees meer
alain-françois
Meester Alain François
Advocaat-vennoot, Eubelius

Alain François is actief in het vennootschapsrecht, het ondernemingsrecht en het publiek-economisch recht. Hij heeft een grote ervaring in het adviseren en structureren van publieke rechtspersonen en de begeleiding van projecten van publiek-private samenwerking (PPS), alsook in het adviseren over en voeren van geschillen in vennootschappen.

Hij is vennoot bij Eubelius sinds 1 juli 2000 en lid van de balie van Brussel sinds 1994.

Alain François werd in 1989 licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde in 1991 een Master of Laws diploma aan de University of Michigan (Ann Arbor). In 1994 beëindigde hij zijn bijzondere licentie in het vennootschapsrecht aan de K.U. Brussel. In 1999 werd hij aan de VUB doctor in de rechten met een proefschrift over “Het vennootschapsbelang in het Belgische vennootschapsrecht. Inhoud en grondslagen”.

Alain François is professor aan de Rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel waar hij titularis is van de opleidingsonderdelen Vennootschapsrecht (3de Bachelor) en Notarieel Vennootschapsrecht (Manama Notariaat).

Hij is als specialist vennootschapsrecht redactielid van onder meer het Rechtskundig Weekblad, het Tijdschrift voor Rechtspersoon en Vennootschap - Revue Pratique des Sociétés (voorheen Revue Pratique des Sociétés), en het Notarieel en Fiscaal Maandblad, auteur van een monografie (publicatie van het proefschrift) en co-editor van verscheidene boeken.

Alain François publiceert ook zeer regelmatig wetenschappelijke bijdragen in het vennootschapsrecht en treedt frequent op als spreker.

Lees meer
Warre De Mets
Meester Warre De Mets
Advocaat, Eubelius

Warre De Mets legt zich voornamelijk toe op het vennootschapsrecht, fusies en overnames (M&A).

Hij werkt sinds september 2019 bij Eubelius en werd datzelfde jaar lid van de Brusselse balie.

Hij behaalde in 2019 met grote onderscheiding het diploma Master in de rechten aan de UGent.

Lees meer
wannes-buelens
Dr. Wannes Buelens
Advocaat , Loyens & Loeff

Wannes is lid van de praktijkgroep Litigation & Risk Management bij Loyens & Loeff. Hij is gespecialiseerd in medisch recht, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Hij publiceert regelmatig in deze gebieden en geeft er lezingen over.
Wannes is daarnaast praktijkassistent aan de Universiteit Gent en vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Aan deze laatste instelling promoveerde hij in 2018 tot doctor in de rechten met een proefschrift over het medisch ongeval zonder aansprakelijkheid.

Lees meer
rik_crivits
Meester Rik Crivits
Advocaat, Crivits & Persyn

Rik Crivits is advocaat aan de balie West-Vlaanderen. Hij is samen met Chris Persyn oprichter van Crivits & Persyn in Brugge (1988). Hij behandelt vooral materies van insolventierecht en vennootschapsrecht. Hij treedt op als vereffenaar van vennootschappen, als gerechtsmandataris in gerechtelijke reorganisaties en als curator. Rik is sinds 1 september 2020 stafhouder aan de balie West-Vlaanderen.

Lees meer
vrebos_jens_clr
Meester Jens Vrebos
Advocaat, Crivits & Persyn

Jens Vrebos is advocaat sinds 2008 en richt zijn activiteiten vooral op insolventierecht en vennootschapsrecht. Hij begeleidt cliënten in procedures van gerechtelijke reorganisaties van ondernemingen in moeilijkheden, vereffeningen van vennootschappen en faillissementen. Hij is sedert 1 januari 2020 advocaat-vennoot bij Crivits & Persyn in Brugge.

Lees meer
michel-segers
Meester Michel Segers
Advocaat, Flinn Law

Michel Segers is advocaat bij FLINN, en is lid (expert) van de Arbitragecommissie ter beoordeling van de wet op de precontractuele informatie (FOD Economie) en is tevens lid van de Distribution Commission van AIJA (International Association of Young Lawyers).

Lees meer
Kristof De Wael
Meester Kristof De Wael
Senior associate, Contrast Law

Kristof De Wael is senior medewerker bij contrast.

Kristof is gespecialiseerd in vennootschaps- en handelsrecht. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan in België en in het buitenland in grensoverschrijdende bedrijfsherstructureringen en M&A-projecten, zowel als advocaat aan de balie van Brussel en Luxemburg als in-house counsel bij een Amerikaanse multinational. Kristof adviseert cliënten ook over een brede waaier van ondernemingsrechtelijke zaken en vertegenwoordigt cliënten voor de rechtbank in geschillen.

Hij studeerde af aan de Universiteit van Gent en behaalde een LL.M. in vennootschapsrecht aan de universiteiten van Leuven en Brussel.

Kristof De Wael is toegelaten tot de Brusselse balie. Hij spreekt Nederlands, Frans en Engels.

Opleiding
Universiteit van Leuven en Brussel (LL.M. in Ondernemingsrecht, 2013)
Universiteit Gent (Master in de Rechten, 2009)
Ervaring
Contrast (2020 - heden)
Bedrijfsjurist bij HP Inc. in Genève, Zwitserland (2015 - 2020)
Arendt & Medernach, Groothertogdom Luxemburg (2014 - 2015)
VWEW Advocaten, Brussel (2010 - 2014)
B&K Partners, Brussel (2009 - 2010)

 

Lees meer
Céline Mergeay
Meester Céline Mergeay
Advocaat, Contrast Law

Céline Mergeay is afgestudeerd aan de Universiteit van Leuven en behaalde een LL.M. in International Business Law aan Queen Mary, University of London.

Céline Mergeay is toegelaten tot de Brusselse balie.

Opleiding
Queen Mary, University of London (LL.M. Internationaal Ondernemingsrecht, 2018)
Universiteit van Leuven (Master in de Rechten, 2017)
Ervaring
contrast (2018-heden)

Lees meer
Breth Hermans
Breth Hermans
Paralegal, Contrast

Breth Hermans is afgestudeerd als paralegal aan de UC Leuven-Limburg (UCLL).

Opleiding
UC Leuven-Limburg (UCLL) (Bachelor in de "Rechtspraktijk", 2015)

Ervaring
contra (2015-heden)

Lees meer
dimitri-verhoeven
Meester Dimitri Verhoeven
Advocaat, Schoups Advocatenkantoor

Dimitri Verhoeven is advocaat bij Schoups advocaten, gastprofessor bij UAntwerpen en ook algemeen coördinator ALLIC-Antwerp Liability Law and Insurance Chair. Hij behaalde zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2012. Vervolgens werkte Dimitri enkele jaren als navorser aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in juni 2017 promoveerde met een proefschrift over het onderwerp “Productveiligheid en productaansprakelijkheid”. Hij is sinds januari 2017 ingeschreven aan de Balie van Antwerpen. Mr. Verhoeven maakt sinds 2017 deel uit van het kantoor Schoups, waar hij voornamelijk werkzaam is in de vakgroepen Privaat bouwrecht, Overheidsopdrachten & PPS en Verzekeringsrecht.

Lees meer
philippe-ernst
Prof. dr. Philippe Ernst
Advocaat-vennoot Ernst Advocaten, Docent UAntwerpen

Philippe Ernst is sinds februari 2016 als vennoot toegetreden tot Lige Advocaten.

Philippe Ernst begeleidt sinds 1989 Belgische en buitenlandse ondernemingen op het vlak van vennootschaps- en verenigingsrecht, fusies en overnames (M&A), herstructureringen, contracten, handelsrecht en financieel recht. Hij heeft bovendien een bijzondere expertise opgebouwd op het vlak van onroerend goed en publiek-private samenwerking (PPS) en heeft ook verscheidene intercommunales en publieke overheden geadviseerd.

Philippe is als docent verbonden aan de Universiteit Antwerpen (UA) en fungeert geregeld als gastdocent aan andere instellingen (HUB-KUL, AMS, e.a.). Hij doceert vennootschaps- en verenigingsrecht, fusies en overnames en herstructureringen. Daarnaast spreekt Philippe geregeld op seminaries en studiedagen. Hij is ook de auteur van verscheidene juridische boeken, artikelen en bijdragen over vennootschaps- en verenigingsrecht, fusies en overnames (M&A), herstructureringen, insolventie, handelsrecht en financieel recht.

Philippe Ernst was eerder al actief als vennoot in enkele andere advocatenkantoren (Laga resp. HVG advocaten – avocats) en werkte als Director bij “Big Four”-organisaties (Deloitte resp. EY). Hij startte zijn juridische loopbaan als assistent Handels-, Economisch en Financieel recht aan de Universiteit Antwerpen. Hij behaalde zijn licentiaatsdiploma aan de Universiteit Antwerpen met grote onderscheiding (1989) en nam deel aan de internationale pleitwedstrijd René Cassin (Straatsburg, 1989). In 1996 werd Philippe doctor in de rechten met een proefschrift over “Belangenconflicten in naamloze vennootschappen”.

Philippe adviseert in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Lees meer
Ralph De Wit
Meester Ralph De Wit
Advocaat, Goemans De Scheemaecker & De Wit Advocaten

Prof. dr. Ralph De Wit promoveerde in 1993 op een proefschrift over Multimodaal Vervoer. Carrier Liability and Documentation, dat in 1995 commercieel werd uitgegeven bij Lloyd's of London Press.
Hij werd in 1994 bij de Orde van Advocaten te Antwerpen geroepen en combineert sindsdien zijn privépraktijk met academische functies.
Hij was lid van een groot maritiem advocatenkantoor en legde zich toe op internationale contracten (inclusief overheidscontracten), internationaal transport, maritieme zaken, mededingingsrecht, en bouw. Ralph is actief in zowel geschillenbeslechting (procesvoering, internationale arbitrage) als advisering in complexe zaken op het gebied van transport, internationale contracten, mededinging (anti-trust), distributie, import.
Ralph is ook actief geweest in wet- en verdragsvormend overleg in de transportsector, voor de overheid, voor de Europese Commissie en voor de belanghebbende industrie. In die laatste hoedanigheid heeft hij een uniek netwerk en lobby-expertise ontwikkeld.
Hij is professor aan de Universiteit van Brussel, Universiteit van Antwerpen, Academie voor zeevaart Antwerpen, Portilog en Logos (de beroepsopleidingsinstituten van de Haven van Antwerpen)en doceert of doceerde, zeevaart- en transportrecht, contracten en onrechtmatige daden, internationaal privaatrecht.

Lees meer
dominique-de-marez
Meester Dominique De Marez
Advocaat, Eubelius

Mr. Dominique De Marez is advocaat aan de balie te Kortrijk (Eubelius). Hij is tevens gastdocent aan de KULeuven, campus Brussel. Dominique treedt vaak op als advocaat in het raam van insolventieprocedures en geeft regelmatig seminaries over het insolventierecht en andere thema’s in verband met ondernemingen in moeilijkheden.

Lees meer
jochen_schraeyen
Meester Jochen Schraeyen
Advocaat, Jochen Schraeyen advocaten

Jochen Schraeyen is gespecialiseerd in het commercieel recht, het vennootschapsrecht, het contractenrecht en het intellectuele eigendomsrecht.

Hij is licentiaat in de rechten (K.U. Leuven, 2000) en behaalde in 2002 een bijkomende LL.M (Master of Laws) aan de Universiteit van Oxford (Magister Juris in European and Comparative Law). Tevens was hij diverse jaren als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de KU Leuven.

Jochen is advocaat sedert 2002. Hij was tot 2013 verbonden aan de Brusselse balie. Sinds 2014 is hij verbonden aan de balie van Hasselt.

Hij is auteur van diverse juridische publicaties waaronder het handboek ‘Algemene Voorwaarden’ (Larcier, 2012). Hij is een regelmatig spreker op studiedagen en seminaries inzake vennootschapsrecht, intellectuele eigendomsrechten en algemene voorwaarden.

Lees meer
michael-heene-nieuw
Meester Michael Heene
Advocaat-vennoot, DLA Piper

Senior Corporate/M&A advocaat. Vanaf mei 2019 Partner in de Corporate afdeling van DLA Piper.

Aanzienlijke sectorervaring in de volgende sectoren: Private Equity (zowel upstream als downstream), Chemie en Financiële Diensten (belangrijke betrokkenheid bij bijna alle bankherstructureringen in België sinds het begin van de financiële crisis (Fortis-ABN AMRO/KBC/ING/Dexia-Belfius)). Bijzondere aandacht voor in- en uitgaande fusies en overnames in en vanuit Vlaanderen (met inbegrip van private equity-investeringen en joint venture-projecten). Sterke Fintech-expertise.

Aanzienlijke ervaring met strategisch, grensoverschrijdend en multi-jurisdictioneel werk, het beheer van grote multinationale teams (met inbegrip van meerdere opdrachten in het buitenland) en interactie met belanghebbenden (cliënten, tegenpartijen, teamleden, andere adviseurs, ...). Sterke communicatieve, redactionele, organisatorische en onderhandelingsvaardigheden.

Gepassioneerd door het kruispunt tussen business en recht met een sterk inzicht in corporate finance en waarderingsconcepten en hun vertaling in juridische documentatie. Strategisch denker met een can-do attitude die een stapje extra zet om resultaten te behalen.

Licentiaat in Belgisch en Frans recht en in corporate finance. Onderwijsassistent vennootschapsrecht aan de KU Leuven, auteur van diverse artikels over vennootschapsrechtelijke onderwerpen en spreker op diverse seminaries (o.a. over de grondige hervorming van het Belgische vennootschapsrecht in 2019).

 

Lees meer
thomas-donnez
Meester Thomas Donnez
Advocaat , Eubelius

Thomas Donnez is advocaat bij Eubelius en lid van de praktijkgroep Bank- en Financieel recht. Hij heeft een bijzondere focus op bank- en kapitaalmarkttransacties en financiële regulering.

Binnen het bank- en kapitaalmarkttransacties, richt Thomas zich op (grensoverschrijdende) gesyndiceerde kredieten, vastgoedfinancieringen, herstructureringen van schulden en publieke en private aanbiedingen van effecten en schuldinstrumenten.

Thomas publiceert regelmatig en spreekt geregeld tijdens seminaries over financieel- en zekerhedenrecht.

Lees meer
brecht-lambrecht
Meester Brecht Lambrecht
Advocaat-vennoot, Storme, Leroy, Van Parys

Licentiaat in de rechten 2002 UGent.
Master na Master in Business Planning 2003 (Vlekho Business School - HUBrussel).
Advocaat vanaf 1 oktober 2003 - sinds 11 september 2012 aan de balie te Gent (voorheen balie te Dendermonde).
Aggregaat Lerarenopleiding in de Rechten (AILO) 2006 UGent.

Lees meer
Bernd Fiten
Meester Bernd Fiten
Advocaat , TimeLex

Bernd Fiten adviseert over privacy- en gegevensbeschermingsrecht (GDPR), e-commercerecht, intellectuele eigendomsrecht (auteursrecht en merkenrecht) en algemeen commercieel recht. Hij staat cliënten bij in het opstellen en onderhandelen van allerlei soorten IT-contracten.
Bernd staat zowel verwerkingsverantwoordelijken als verwerkers bij in de naleving van hun verplichtingen op basis van Europese en Belgische gegevensbeschermingswetgeving (waaronder GDPR, e-privacyrichtlijn, NIS-richtlijn, enz.),

Bernd ondersteunt bedrijven (start-ups, kmo’s en multinationals), Europese instellingen en overheden om hun inspanningen op het gebied van compliance te beoordelen en verbeteren, onder meer door middel van het uitvoeren van audits en het geven van trainingen over privacy en gegevensbescherming. Voor overheden stelt Bernd onder andere protocolakkoorden op en adviseert hij o.a. over de protocolverplichting, elektronisch bestuurlijk gegevensverkeer en openbaarheid van bestuur.

Daarnaast heeft Bernd ruime ervaring in gerelateerde domeinen zoals elektronische communicatie, elektronische handtekeningen, cookies en vergelijkbare technologieën, direct marketing, sociale media, het recht op afbeelding (portretrecht), biometrie, bewakingscamera’s en arbeidsrechtelijke aspecten daarvan, wetgeving over de elektronische identiteitskaart, het Rijksregister (machtigingen), de beveiliging en bescherming van kritieke infrastructuren, open data, enz.

Lees meer
Geert Somers
Meester Geert Somers
Advocaat-vennoot , Timelex

Geert Somers adviseert vooral over de juridische en compliance uitdagingen van technologische ontwikkelingen en de geconnecteerde maatschappij (zoals big data, internet of things en artificiële intelligentie). Zijn focus ligt daarbij op gegevensbescherming en privacy, intellectuele eigendomsrechten (auteursrecht, merkenrecht, databankenrecht, bedrijfsgeheimen, domeinnamen en octrooien), informatiemanagement, marketing en mededinging. Hij spreekt en publiceert frequent over deze materies. Tot zijn cliënten behoren voornamelijk multinationals en overheden. Zij waarderen zijn praktische aanpak om hun processen aan het wettelijk kader te conformeren. De sectoren waarmee Geert in het bijzonder vertrouwd is, zijn internet platformen en mobile apps, zware industrie en chemie, design producten, religieuze organisaties en pharma en clinical trials.

Geert Somers beschikt over jarenlange ervaring in het opstellen en onderhandelen van complexe contracten en treedt geregeld op voor rechtbanken (onder meer beslag inzake namaak, stakingsvorderingen en geschillen omtrent IT-projecten). Hij ligt ook mee aan de basis van een aantal Belgische en Europese regelgevingen. Hij heeft ook vele due diligence processen bij overnames en fusies in zijn specialisatiedomeinen begeleid.

Specifiek met betrekking tot de GDPR legt Geert Somers zich toe op compliance audits en implementatieprojecten, opstellen van overeenkomsten voor het delen van data, gegevensbeschermingseffectbeoordelingen, ontwikkelen van oplossingen voor internationale transfers van gegevens (zoals binding corporate rules en master transfer agreements), geven van opleidingen, optreden als DPO, opzetten van strategieën voor omgang met gegevenslekken en contacten met gegevensbeschermingsautoriteiten alsook juridisch onderbouwen van technologische oplossingen gebaseerd op onder meer biometrie, RFID, embedded software, geolocalisatie en camerabewaking.

Geert is gedurende 10 jaar onderzoeker geweest bij het Interdisciplinair Centrum voor Recht en ICT (ICRI) (momenteel het Centrum voor IT & IE-recht) van de Rechtsfaculteit van de Universiteit Leuven (België).
Hij is ook lid van de volgende beroepsorganisaties:
• PrivacyRules
• Europrivacy
• International Technology Law Association (iTechLaw)
• International Association of Privacy Professionals (IAPP)
• Belgische Vereniging voor het Auteursrecht (BVA)
• Beltug

 

Lees meer
rik-galle
Meester Rik Galle
Advocaat , Laga

Rik is lid van het Corporate en M&A team van advocaten van Deloitte Legal.

Hij is gespecialiseerd in vennootschapsrecht, bedrijfsreorganisaties, fusies en overnames en kapitaalmarkten.

Lees meer
diederik_bruloot
Prof. dr. Diederik Bruloot
Docent, UGent

Diederik Bruloot is hoogleraar aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. Hij doceert verschillende cursussen over ondernemingsrecht, alsook een cursus over internationaal economisch recht. Zijn huidig onderzoek spitst zich toe op de juridische aspecten van corporate finance. De voorbije jaren publiceerde hij over een brede waaier van onderwerpen binnen het vennootschapsrecht, insolventierecht en consumentenrecht.

Diederik behaalde zijn licentiaatsdiploma rechten aan de Universiteit Gent in juli 2005 (summa cum laude) en vervoegde daarna het Instituut voor Financieel Recht als onderzoeksassistent. In juni 2012 verdedigde hij met succes zijn doctoraatsthesis over schuldeisersbescherming in het Europese vennootschapsrecht (Vennootschapskapitaal en schuldeisers, Antwerpen-Cambridge, Intersentia, 2014, 824 p.).

Hij is lid van het Instituut voor Financieel Recht (2005), van het Belgisch Nationaal Centrum voor Vennootschapsrecht (2014), van het Interuniversitair Centrum voor Consumentenrecht (2014) en van het Ghent Rolin-Jaequemyns International Law Institute (2015).

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 990 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Voor deelname aan 3 digitale sessies naar keuze (ongeacht op 24,26 of 27 augustus), inclusief documentatie:

• € 330 (excl. 21% btw)

 

Per bijkomende sessie (ongeacht op 24,26 of 27 augustus)  

• € 100 (excl. 21% btw)

 

Inschrijven | De Juristendagen - 24.08.2021 en 26.08.2021 en 27.08.2021

Contact

sophie
Sophie Nottebaert

Productmanager M&D Seminars

snottebaert@ncoi.be

015/ 36 12 37

Lees meer
klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

contact@ncoi.be
+ 32 15 79 16 30

Lees meer