Wij stelden voor u een studiedag 'Actualia Vastgoed- en Bouwrecht' samen met vier sessies gegeven door vier specialisten in dit uiteenlopende rechtsdomein met actuele topics rond bouwen, verbouwen, contracten, aansprakelijkheid en verzekeringen.

Programma

09:00 - 10:45

Sessie 1 – Aansprakelijkheid van bouwactoren

Mr. Kristof Uytterhoeven
10:45 - 11:00
Pauze
11:00 - 12:45

Sessie 2 - Vastgoedcontracten

Mr. Steven Slachmuylders
12:45 - 13:30
Lunch
13:30 - 15:15

Sessie 3 - Zakenrechtelijke knel- en aandachtspunten bij het optoppen van appartementsgebouwen

Dhr. Ghijsbrecht Degeest
15:15 - 15:30
Pauze
15:30 - 17:15

Sessie 4 – Vastgoed en verzekeringen

Mr. Astrid Clabots
17:15 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

kristof-uytterhoeven
Kristof Uytterhoeven

Kristof Uytterhoeven legt zich toe op het vastgoedrecht en het privaatrechtelijk en publiekrechtelijk bouwrecht in de ruime zin van het woord. Zijn expertise situeert zich in het bijzonder op het vlak van overheidsopdrachten, privaatrechtelijke bouwcontracten en het statuut en de deontologie van de architect. Door zijn jarenlange ervaring als advocaat biedt hij u een hoogstaande juridische adviesverlening, evenals een optimale bijstand bij het onderhandelen van vastgoedcontracten en het succesvol behandelen van geschillen zowel voor de burgerlijke rechtbanken als voor administratieve rechtscolleges.

Lees meer
steven-slachmuylders
Steven Slachmuylders

Steven Slachmuylders is advocaat aan de balie in Antwerpen sinds 2011. Hij is sinds oktober 2014 werkzaam bij Caluwaerts Uytterhoeven. Sinds 2015 is hij ingeschreven aan zowel de balie in Antwerpen als de balie in Brussel. Per 1 mei 2016 is hij tevens partner van het kantoor. Steven Slachmuylders behaalde in 2011 met onderscheiding zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Hij koos voor een Minor Strafrecht en een Major Burgerlijk Recht, en ontwikkelde een bijzondere interesse voor het verbintenissen- en bijzondere overeenkomstenrecht in zijn meest ruime zin. Nadien behaalde Steven Slachmuylders nog met onderscheiding het diploma van Master in Business Law aan de Universiteit van Antwerpen.

Lees meer
astrid-clabots
Astrid Clabots

Mr. Clabots is advocaat-vennoot bij Clabots advocaten. Clabots Advocaten en bemiddelaars werd in 2017 opgericht door Meester Astrid Clabots die op dat ogenblik bijna 20 jaar balie-ervaring had en zich in de loop der jaren wist te onderscheiden als specialist inzake vastgoedrecht. Hierbij had ze een bijzondere aandacht voor allerhande juridische vraagstukken inzake appartementsrecht.

Lees meer
ghijsbrecht-degeest
Ghijsbrecht Degeest

Doctorandus, Instituut voor Goederenrecht - KU Leuven Lid onderwijsteam Zaken- en Contractenrecht – UHasselt Redacteur deelgebied Zakenrecht en Zekerheidsrechten “Nieuw Juridisch Weekblad” (NjW)

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 305 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij inschrijven bij EXTRA enkel voor volgend supplement kiezen:

Uitgeprinte versie van documentatie: 60 EUR supplement (excl. btw)

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 7 punten
  • BIV Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, 7 uren (In aanvraag)
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 7 punten

Inschrijven

Data