Stakingen blijven een populair middel om – wanneer het sociaal overleg vastloopt – de eisen van werknemers kracht bij te zetten.

Hoewel deze vorm van sociale actie geen echte wettelijke basis in het Belgisch recht heeft, wordt algemeen aangenomen dat dit een grondrecht is, zoals trouwens ook voorzien door het Europees Sociaal Handvest.

Toch stellen zich heel wat juridische vragen rond stakingen: wat kan en wat kan niet? Wanneer is de arbeidsovereenkomst geschorst? Er zijn immers de stakers, maar ook de werknemers die als gevolg van de staking (in hun eigen bedrijf of dat van een leverancier) niet aan de slag kunnen.

Kan er opgetreden worden? En wat zijn de voorwaarden/procedures?

Tijdens deze webinar zal Mr. Dieter Dejonghe een aantal van deze praktische problemen aankaarten en verder toelichten.

Bestemd voor

  • advocaten
  • magistraten
  • bedrijfsjuristen

Programma

(in voorbereiding)

Docent(en)

Dieter Dejonghe
Dieter Dejonghe

Dieter Dejonghe legt zich toe op individueel en collectief arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en sociaal strafrecht. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in een aantal deelgebieden, zoals herstructurering (collectief ontslag, sluiting, overdracht van onderneming), arbeidsduur, managementovereenkomsten, privacy, discriminatie en tewerkstelling van buitenlandse arbeidskrachten. Omtrent deze en andere materies werkt hij geregeld mee aan seminaries en publicaties. Dieter is tevens redactielid van het tijdschrift Sociaalrechtelijke Kronieken. Dieter behoort tot de 26 Belgische experten op vlak van Labour, Employment & Benefits Law die opgelijst zijn in Who’s Who Legal: Labour & Employment 2017. In 2018 wordt hij als volgt vermeld: “Dieter Dejonghe is widely known as a top-notch employment and labour lawyer on both civil and criminal matters. His expertise includes restructuring, dismissal, contracts and discrimination matters.” Dieter behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit van Gent (UGent) en een speciale licentie sociaal recht aan de Universiteit van Brussel (ULB).

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

IGO komt tussen indien u dit webinar live volgt, niet indien u na de live uitzending de opname bestelt.

Documentatie:
  • Digitaal bezorgd
Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1,5 uren
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 2 uren
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
Incompany:

Inschrijven

Data