Het nieuwe Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen (WVV) trad stapsgewijs in werking vanaf 1 mei 2019. Op die datum werd het WVV onmiddellijk van toepassing op alle nieuw opgerichte vennootschappen, verenigingen en stichtingen. Sinds 1 januari 2020 zijn er een hele reeks dwingende bepalingen van toepassing op alle bestaande bedrijven, verenigingen en stichtingen; ook al hebben die hun statuten nog niet aangepast. Dit betekent dat er een aantal zaken veranderen voor bedrijven, niet enkel op vlak van organisatie of bevoegdheden maar ook inzake de overeenkomsten met het senior management en hun verloning. 

Er zijn een aantal praktische implicaties waardoor bepaalde wijzigingen aan contracten, managementovereenkomsten en andere bedrijfsdocumentatie essentieel zijn in het kader van deze nieuwe wetgeving. De sprekers belichten deze implicaties graag verder in een webinar, met specifieke aandacht voor de arbeidsrechtelijke aspecten van het nieuwe WVV voor organisaties en hun management.  

Zij zullen onder meer toelichting geven over de nieuwe bestuursvormen, het statuut van het management, het einde van het bestuursmandaat, de implicaties voor beursgenoteerde bedrijven, specifieke aspecten voor banken en verzekeraars en andere praktische overwegingen.

Bestemd voor

Dit M&D webinar richt zich tot:

 • advocaten
 • magistraten
 • bedrijfsjuristen
 • notarissen

Programma

Volgende items komen aan bod tijdens dit M&D webinar:

 • de nieuwe bestuursvormen
 • het statuut van het management
 • het einde van het bestuursmandaat
 • de implicaties voor beursgenoteerde bedrijven
 • specifieke aspecten voor banken en verzekeraars
 • andere praktische overwegingen

Docent(en)

vanderreken_inge-0251772_web
Inge Vanderreken

Inge Vanderreken is advocaat-vennoot in de employment & benefits praktijk van Allen & Overy LLP. Ze adviseert over het hele spectrum van het arbeidsrecht, werknemersvoordelen en incentives, met inbegrip van personeelsherstructureringen en ontslagen, de arbeidsrechtelijke aspecten van corporate en outsourcing transacties, Europese ondernemingsraden, grensoverschrijdende arbeidskwesties, incentive programma’s, databescherming en privacy. Ze werkte mee aan verschillende publicaties en sprak op diverse conferenties over deze onderwerpen. Ze is lid van de raad van bestuur van de Vereniging voor Sociaal Recht (VSR) en van de European Employment Lawyers Association (EELA). Ze is ook lid van de Europese Federatie van Werknemers-Aandeelhouderschap (EFES) en van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Brussel (AmCham).

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

IGO komt tussen indien u dit webinar live volgt, niet indien u na de live uitzending de opname bestelt.

Accreditatie:
 • IGO Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, 2 uren
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
Incompany:

Inschrijven

Data