Naar jaarlijkse gewoonte organiseert M&D Seminars dit overzicht vennootschapsrecht. Een degelijk inzicht in de interpretatie van het vennootschapsrecht door rechtbanken en hoven is voor elke practicus van het vennootschapsrecht immers een must.

Een goede kennis van gerechtelijke uitspraken belangt in de eerste plaats de juristen aan, maar ook accountants en bedrijfsrevisoren moeten over deze kennis beschikken, gezien de talloze opdrachten die hen door de wetgever worden toegewezen.

Ook in 2019 werden er opnieuw opmerkelijke vonnissen en arresten gewezen en/of gepubliceerd, waarvan de draagwijdte voor de praktijk niet mag worden onderschat.

Programma

12.45 - 13.30: Registratie van de deelnemers

13.30 - 17.15:  Bespreking van de rechtspraak (gepubliceerd in vaktijdschriften 2019 - topics in voorbereiding)

17.15 - 17:30: Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

emmanuel-leroux
Emmanuel Leroux

advocaat - Director Corporate and M&A, Deloitte Legal

Leroux is a member of the Corporate-M&A department. He focuses on general corporate law advisory, family businesses, capital markets transactions, M&A, and corporate litigation. He also has a particular expertise in corporate governance. Emmanuel Leroux is a regular lecturer at academic and commercial seminars and published several articles on corporate law and corporate governance.

Lees meer
Bernard Tilleman
Bernard Tilleman

Bernard Tilleman (°1965) is Gewoon Hoogleraar aan de KULeuven. Hij is codirecteur van de onderzoeksalliantie Contract & Vermogen en leidt het Centrum voor Rechtsmethodiek. Hij studeerde rechten te Leuven (Magna cum laude, Leuven 1988), Harvard (1989) en te Hamburg (Max Planck Institute für ausländisches und internationales Privatrecht in het kader van Sonderprogramm für ausländische Juristen DAAD (1990). Hij was werkzaam op het secretariaat van de Ministerraad op het kabinet van de premier (1990-1991) en te Brussel op het advocatenkantoor Cleary-Gottlieb (1991-1993). Hij werd toegelaten tot de balie van New York in 1991. Als Aspirant van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek behaalde hij een doctoraat rond bestuur van vennootschappen (Leuven 1996) dat bekroond werd met de Van Dievoet prijs. Sinds 1996 werd hij belast met een leeropdracht in het inleiding tot het recht, contracten- en vennootschapsrecht op de campus Kortrijk, Brussel (Gespecialiseerde Aanvullende Studie Vennootschapsrecht KUB-KU Leuven) en te Leuven. Hij was gastprofessor aan de rechtsfaculteiten van Lille II (Introduction au droit belge(1998-2003), Université de Liège (ULG (Grondig contractenrecht (1999-2003) en aan de Radboudt Universiteit te Nijmegen (TPR Wisselleerstoel 2000). Bernard Tilleman publiceerde verschillende boeken en artikelen in het domein van het vennootschaps- en het contractenrecht (zie Research cv (VLIR Format)). Hij was tevens voorzitter van de Nederlandstalige benoemingscommissie van het notariaat (2004-2008) en van één van de examencommissies beroepsbekwaamheid van het Instituut der Accountants en Belastingsconsulenten, lid van de Juridische Commissie van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Bernard Tilleman in sinds 2012 decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 215 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij inschrijven bij EXTRA voor volgende supplementen kiezen:

- Uitgeprinte versie van documentatie: 30 EUR supplement (excl. btw)

- Seminarie 215 EUR (excl.btw) +  160 EUR supplement (excl. btw) voor het optioneel boek ‘Vennootschap in pocket 2020'  (uitgave van Wolters Kluwer)

Accreditatie:
  • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 3,5 uren
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 4 punten
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 4 punten (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 3,5 uren
  • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 3,5 uren
  • NKN Nationale Kamer van Notarissen, 3,5 uren (In aanvraag)
Incompany:

Optioneel boek - 160 EUR

vennootschap-in-pocket-2020
Vennootschap in pocket 2020
Wolters Kluwer

Het bedrijfsleven vindt in Vennootschap in pocket zijn dagelijkse gids binnen de onoverzichtelijke wet- of regelgeving.

Dit boek bevat de geactualiseerde wetteksten die aangevuld worden met de nieuwe financiële en fiscale kerncijfers. De praktische toelichtingen over de boekhouding, de jaarrekening, het vennootschapsrecht en de fiscaliteit van de ondernemingen maken de regels op een bondige wijze leesbaar en duidelijk.

In deze editie is het nieuwe wetboek van Vennootschappen en Verenigingen opgenomen en is er getracht om de verschillende regimes naast elkaar te plaatsen en te duiden wat er voor welke vennootschap al is veranderd of nog staat te veranderen.

Vennootschap in pocket blijft des te meer uw betrouwbare partner en een handboek uit en voor de praktijk.


Tim Fransen is advocaat bij K law en gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij staat ondernemers bij in het oplossen van hun juridische problemen. Tim spreekt regelmatig op seminaries en publiceert over diverse onderwerpen. De ondernemers staan daarbij centraal.


Rijn Delbroek is manager binnen de afdeling KPMG Accountants en adviseert familiale kmo’s en grote ondernemingen op het vlak van boekhouding, accountancy en fiscale aangelegenheden.


Stefaan Vlaminck is belastingconsulent en adviseur voor familiale en internationale ondernemingen op fiscaal vlak.

Lees meer

Inschrijven

Data