Voor een goed begrip van het intellectuele eigendomsrecht, is het interessant om de recente rechtspraak te kennen.

Tijdens dit seminarie zal Mr. Lynn Pype van Timelex de recente rechtspraak (van het afgelopen jaar) van het Hof van Justitie bespreken op auteursrechtelijk en merkenrechtelijk vlak.

 Daarnaast gaan we verder in op het recht op afbeelding. Het "recht op afbeelding" is een persoonlijk recht waarin artikel XI.174 van het Wetboek van Economisch Recht voorziet, en dat moet losgekoppeld worden van het recht op bescherming van persoonsgegevens zoals geregeld onder de GDPR-wetgeving. Relevante vraag in dit verband: houdt de toestemming tot het maken van een beeld ook automatisch de toestemming tot het verspreiden van dit beeld in?

Bestemd voor

  • Advocaten
  • Bedrijfsjuristen
  • Magistraten
  • Financiële en algemene directies met grondige voorkennis

Programma

Wordt behandeld:

  1. Algemeen rechtspraakoverzicht IP – Recente rechtspraak inzake auteurs- en merkenrecht
  2. Topic in de kijker: het recht op afbeelding

 Mogelijkheid tot vraagstelling

Docent(en)

lynn-pype
Lynn Pype

Mr. Lynn Pype is advocate bij het kantoor Timelex en gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrecht (IP), bedrijfsgeheimen en oneerlijke marktpraktijken. Ze geeft advies over auteursrecht, merken, modellen, octrooien en databanken. Ze stelt IP-licentie- en exploitatieovereenkomsten op en staat ondernemingen bij in geschillen die daarover kunnen ontstaan. Daarnaast adviseert ze ook over IP-inbreuken of oneerlijke concurrentie die ermee gepaard kunnen gaan.

Lynn is daarbuiten ook docent wetgeving en deontologie aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Naast haar diploma als licentiate rechten (2008), behaalde zij tevens een master (LL.M.) in intellectuele eigendomsrecht aan de Queen Mary University of Londen (2010) en een master in economisch recht aan de ULB (2009).

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 210 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij inschrijven bij EXTRA voor volgende supplementen kiezen

- Uitgeprinte versie van documentatie: 30 EUR supplement (excl. btw)

Accreditatie:
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 4 punten (In aanvraag)
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 4 punten (In aanvraag)
Incompany:

Inschrijven

Data