De komende periode staan er heel wat nieuwe wetgevende initiatieven op til inzake het mededingingsrecht zowel op het vlak van distributieovereenkomsten en overeenkomsten tussen concurrenten (waaronder gezamenlijk productie, onderzoek & ontwikkeling, gezamenlijke in- en verkoop).

Daarnaast is er de nieuwe Wet van 4 april 2019. Deze wet staat ondernemingen niet langer toe om misbruik te maken van de positie van economische afhankelijkheid van andere ondernemingen.

Tijdens dit webinar krijgt u een overzicht van de voornaamste regels alsook een update van de belangrijkste ontwikkelingen.

Bestemd voor

  • advocaten
  • bedrijfsjuristen
  • magistraten

Programma

  • Update mededingingsrecht - voornaamste regels en belangrijkste wijzigingen
  • Verticale overeenkomsten tussen leverancier en verdeler - belangrijkste aspecten en aanstaande wijzigingen
  • Horizontale overeenkomsten tussen concurrenten - belangrijkste aspecten en aanstaande wijzigingen
  • De Wet van 4 april 2019 - Misbruik economische afhankelijkheid

Docent(en)

joost-haans
Joost Haans

Joost Haans is sinds 1999 werkzaam in het mededingingsrecht. In oktober 2010 keerde hij terug naar de praktijk Europees en mededingingsrecht van Baker McKenzie in Brussel, waar hij van 2004 tot 2008 senior associate was. Van 2008 tot 2010 was Joost senior director bij de antitrustsectie van de bedrijfsjuridische afdeling van Koninklijke Philips Electronics N.V. in Nederland. Voordat hij in 1999 in dienst trad bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Brussel, werkte hij drie jaar bij het Nederlandse Ministerie van Justitie op het gebied van EU- en internationaal publiekrecht. Joost adviseert cliënten in diverse sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, automotive, chemie, consumentengoederen, IT en landbouw.

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
Incompany:

Inschrijven

Data