Het beroep van advocaat digitaliseert razendsnel. Binnen veel, vooral kleinere, kantoren wordt daarbij vandaag echter erg onveilig omgegaan met zowel persoonsgegevens als andere vertrouwelijke data. Thuiswerk, het gebruik van papieren dossiers, gangbare e-mailprakijkten en het omgaan in het algemeen  met vertrouwelijke documenten zijn meestal niet conform de regelgeving. Heel wat kantoren hebben ook nog steeds geen dataregister en geen verwerkersovereenkomsten en hebben geen interne risicoanalyse gemaakt.

Ook de websites van de meeste advocaten zijn niet in regel. Ze zijn niet cookies-compliant, er is geen privacy policy beschikbaar, de nodige opt-ins worden niet gevraagd, ...

Tijdens dit seminarie krijgt u inzicht in hoe u als advocaat met vertrouwelijke data moet omgaan. We hebben in ons beroep tenslotte een voorbeeldfunctie naar onze cliënten als het gaat om het naleven van de wet.

Bestemd voor

  • advocaten
  • magistraten
  • bedrijfsjuristen

Programma

Programma in voorbereiding

Docent(en)

Roeland Lembrechts
Roeland Lembrechts

Na het behalen van een Master of Criminology aan de KULeuven in 2005 vervolledigde Roeland Lembrechts zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2009. Sindsdien is Roeland aan de balie Provincie Antwerpen steeds actief geweest in het burgerlijk- en ondernemingsrecht met een bijzondere focus op contracten en aansprakelijkheden. Daarnaast was Roeland actief als bestuurslid van de vakgroep verbintenissenrecht van de balie Provincie Antwerpen en is hij gedurende zes jaar secretaris geweest van het vaktijdschrift Today’s Lawyer. Momenteel zetelt Roeland in de Commissie IT van de Orde van Vlaamse Balies. Roeland heeft een uitgesproken interesse voor de juridische invalshoeken in het kader van cyberveiligheid. Sinds 2017 is hij gecertificeerd DPO.

Lees meer
Bart Van den Brande
Bart Van den Brande

Bart Van den Brande is lid van de Nederlandstalige Orde van advocaten aan de Balie van Brussel sinds 2001. Hij heeft gewerkt bij verschillende bekende Brusselse advocatenkantoren en heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving. Omwille van zijn expertise in media- en entertainmentrecht werd Bart sedert 2013 jaarlijks als enige Belgische advocaat aangeduid als aanbevolen specialist in media & entertainment law door het internationale vaktijdschrift Global Law Experts.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 205 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij Inschrijven bij EXTRA enkel voor volgend supplement kiezen:

- Uitgeprinte versie van documentatie: 30 EUR supplement (excl. btw)

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 4 punten
Incompany:

Inschrijven

Data