Programma

09:00 - 10:45

Sessie 1 - Onrechtmatige bedingen in ondernemingscontracten

Prof. Reinhard Steennot
10:45 - 11:00
Pauze
11:00 - 12:45

Sessie 2 - Oneerlijke marktpraktijken

Mr. Michel Segers
12:45 - 13:30
Lunchpauze
13:30 - 15:15

Sessie 3 – Bewijsrecht in ondernemingszaken

Mr. Simon Deryckere
15:15 - 15:30
Pauze
15:30 - 17:15

Sessie 4 - Social commerce – verkoop via sociale media

Mr. Ruben Roex
17:15 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Docent(en)

michel-segers
Michel Segers

Michel Segers is advocaat bij FLINN, en is lid (expert) van de Arbitragecommissie ter beoordeling van de wet op de precontractuele informatie (FOD Economie) en is tevens lid van de Distribution Commission van AIJA (International Association of Young Lawyers).

Lees meer
Reinhard Steennot
Reinhard Steennot

Reinhard Steennot is hoofddocent aan de Ugent (Instituut Financieel Recht), waar hij onder meer de vakken Consumentenbescherming en Grondige studie Financieel Recht doceert. Hij is ook expert bij de Commissie Onrechtmatige Bedingen. Zijn onderzoek concentreert zich vooral op het consumentenrecht en het privaat bankrecht.

Lees meer
ruben-roex
Ruben Roex

Voor Ruben Roex time.lex vervoegde in oktober 2014, was hij onderzoeker aan het Interdisciplinair Centrum voor Recht en ICT (ICRI) aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven. Gedurende drie jaar nam hij deel aan verschillende onderzoeksprojecten, waaronder het Belgian Cybercrime Centre of Excellence for Training, Research and Education (B-CCENTRE). Hij gaf ook verschillende gastlessen over uiteenlopende topics binnen het IT-recht. Als partner bij time.lex adviseert Ruben momenteel over uiteenlopende onderwerpen binnen ICT-recht, waaronder e-commerce, privacy & data protection, consumentenbescherming en cybercrime.

Lees meer
Simon Deryckere
Simon Deryckere

Simon is ingeschreven als advocaat aan de Balie te Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden te Breda. Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij steeds de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage. Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Athena Law & Strategy.

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 305 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij inschrijven bij EXTRA voor volgende supplementen kiezen

- Uitgeprinte versie van documentatie: 60 EUR supplement (excl. btw)

Accreditatie:
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 7 punten (In aanvraag)
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 7 punten (In aanvraag)

Inschrijven

Data