Met de wet van 4 april 2019 voegde de Belgische wetgever in het Wetboek Economisch Recht nieuwe regels in voor B2B relaties. Naast het verbod van misbruik van economische afhankelijkheid van een onderneming, werd ook het verbod op oneerlijke marktpraktijken tussen ondernemingen verder uitgewerkt en wordt ook een regeling ingevoerd inzake onrechtmatige bedingen.

 

Als gevolg van deze nieuwe regeling, die in elk geval niet vrij is van kritiek, zullen voortaan een hele reeks bedingen en praktijken niet langer toegelaten zijn tussen ondernemingen. Het principe van de contractsvrijheid en de ondernemingsvrijheid lijkt daarbij onder druk te komen. Bovendien heerst er ook over de concrete implementatie van de nieuwe regels nog heel wat onduidelijkheid, wat ook de rechtszekerheid niet ten goede komt.

 

 

Programma

Tijdens dit online seminarie gaan Geert Bovy en Joost Vynckier dieper in op deze nieuwe regels en de gevolgen ervan op bestaande en toekomstige commerciële relaties tussen ondernemingen. Aan de hand van praktische voorbeelden en voorstellen willen zij de praktizijn ook een leidraad bieden om met deze ingrijpende wetgeving om te gaan.

Docent(en)

joost-vynckier
Joost Vynckier

Associate Baker | McKenzie

Lees meer
geert-bovy
Geert Bovy

Geert Bovy, Baker & McKenzie

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten (In aanvraag)
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten (In aanvraag)
Incompany:

Inschrijven

Data