Programma

09:00 - 10:45

Sessie 1: Krachtlijnen hervorming verbintenissenrecht

Mr. Simon Deryckere
10:45 - 11:00
pauze
11:00 - 12:45

Sessie 2: Covid-19 en het juridische luik: lessons learned en lessen naar de toekomst

Mr. Jo Willems en Mr. Eveline Ankaert
12:45 - 13:30
pauze
13:30 - 15:15

Sessie 3: Recente wetswijzigingen in het vennootschaps- en insolventierecht

Prof. Diederik Bruloot
15:15 - 15:30
pauze
15:30 - 17:15

Sessie 4: Nieuwe B2B-wetgeving: impact op de praktijk en de eerste rechtspraak

Mr. Michel Segers
17:15 - 17:30
mogelijkheid tot vraagstelling

Docent(en)

michel-segers
Michel Segers

Michel Segers is advocaat bij FLINN, en is lid (expert) van de Arbitragecommissie ter beoordeling van de wet op de precontractuele informatie (FOD Economie) en is tevens lid van de Distribution Commission van AIJA (International Association of Young Lawyers).

Lees meer
diederik-bruloot
Diederik Bruloot

Diederik Bruloot is hoogleraar aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. Hij doceert verschillende cursussen over ondernemingsrecht, alsook een cursus over internationaal economisch recht. Zijn huidig onderzoek spitst zich toe op de juridische aspecten van corporate finance. De voorbije jaren publiceerde hij over een brede waaier van onderwerpen binnen het vennootschapsrecht, insolventierecht en consumentenrecht.

Diederik behaalde zijn licentiaatsdiploma rechten aan de Universiteit Gent in juli 2005 (summa cum laude) en vervoegde daarna het Instituut voor Financieel Recht als onderzoeksassistent. In juni 2012 verdedigde hij met succes zijn doctoraatsthesis over schuldeisersbescherming in het Europese vennootschapsrecht (Vennootschapskapitaal en schuldeisers, Antwerpen-Cambridge, Intersentia, 2014, 824 p.).

Hij is lid van het Instituut voor Financieel Recht (2005), van het Belgisch Nationaal Centrum voor Vennootschapsrecht (2014), van het Interuniversitair Centrum voor Consumentenrecht (2014) en van het Ghent Rolin-Jaequemyns International Law Institute (2015).

Lees meer
Jo Willems
Jo Willems

Jo is als counsel verbonden aan de Commercial & Dispute Resolution praktijk en Insurance & Reinsurance praktijk en is gespecialiseerd in het onderhandelen en opstellen van (internationale) commerciële overeenkomsten. Hij staat cliënten bij in strategisch belangrijke geschillen en verstrekt advies in diverse materies zoals distributie, productaansprakelijkheid, consumentenbescherming en beroepsaansprakelijkheid.

Lees meer
Simon Deryckere
Simon Deryckere

Simon Deryckere is ingeschreven als advocaat aan de Balie in Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden in Breda. Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij altijd de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage. Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Fellows advocaten.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 305 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 7 punten
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 7 punten
  • NKN Nationale Kamer van Notarissen, 7 uren (In aanvraag)

Inschrijven

Data