Door de digitale evolutie heeft zowat elke onderneming nood aan kwalitatieve ICT-contracten. We denken dan aan software licenties, contracten voor onderhoud van software of hardware, servicelevel agreements (SLA), contracten voor cloud computing en SaaS, …

Tijdens dit webinar zal de spreker op een praktijkgerichte wijze een analyse maken van de aandachtspunten bij ICT-contracten. Het is immers, net als bij alle andere handelsrechtelijke contracten, van het grootste belang dat de redactie en het nazicht van dit soort contracten met de grootste nauwkeurigheid dient te gebeuren.

Bestemd voor

 • advocaten
 • bedrijfsjuristen
 • magistraten

Programma

 • Precontractuele fase bij IT-contracten: essentiële afspraken en informatieverplichtingen
 • Het voorwerp van het IT-contract: 1001 algemene en bijzondere hoedanigheden
 • Prijsvoorwaarden bepalen en het IT-contract levend houden
 • Ontwikkeling van software en oplevering: de licht ontvlambare discussie
 • Onderhoud van software en service level agreements: wat met je helpdesk, downtime, rapportering en serviceniveau?
 • Geen IT zonder IP: technieken om je intellectuele eigendomsrechten zo goed mogelijk te beschermen
 • Cloudcontracten: bijzondere aandachtspunten
 • Datamanagement en cybersecurity: een kort overzicht
 • Exitregelingen: continuïteit en migratie

Docent(en)

Roeland Lembrechts
Roeland Lembrechts

Na het behalen van een Master of Criminology aan de KULeuven in 2005 vervolledigde Roeland Lembrechts zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2009. Sindsdien is Roeland aan de balie Provincie Antwerpen steeds actief geweest in het burgerlijk- en ondernemingsrecht met een bijzondere focus op contracten en aansprakelijkheden. Daarnaast was Roeland actief als bestuurslid van de vakgroep verbintenissenrecht van de balie Provincie Antwerpen en is hij gedurende zes jaar secretaris geweest van het vaktijdschrift Today’s Lawyer. Momenteel zetelt Roeland in de Commissie IT van de Orde van Vlaamse Balies. Roeland heeft een uitgesproken interesse voor de juridische invalshoeken in het kader van cyberveiligheid. Sinds 2017 is hij gecertificeerd DPO.

Lees meer
Bart Van den Brande
Bart Van den Brande

Bart Van den Brande is lid van de Nederlandstalige Orde van advocaten aan de Balie van Brussel sinds 2001. Hij heeft gewerkt bij verschillende bekende Brusselse advocatenkantoren en heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in media- en reclamerecht, marktpraktijken en consumentenbescherming, intellectueel eigendomsrecht, internet en e-commerce, privacy- en databescherming, IT, software ontwikkeling en de kansspelenwetgeving. Omwille van zijn expertise in media- en entertainmentrecht werd Bart sedert 2013 jaarlijks als enige Belgische advocaat aangeduid als aanbevolen specialist in media & entertainment law door het internationale vaktijdschrift Global Law Experts.

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
Incompany:

Inschrijven

Data