Drones kennen zeer veel toepassingen voor zowel particulieren als professionele gebruikers.

Sinds 31 december 2020 zijn er nieuwe regels van toepassing op het gebruik van drones in België, die werden geïntroduceerd bij de Europese verordening 2019/947 en het Koninklijk besluit tot omzetting van deze verordening in de Belgische rechtsorde. De nieuwe Europese regels hebben als doel om het gebruik van drones over de EU-lidstaten uniform te regelen en vormen een grondige wijziging van het wettelijk kader.

Een belangrijk aandachtspunt bij het rechtmatig inzetten van drones zijn de grondrechten van privacy en gegevensbescherming. Deze grondrechten moeten steeds in acht genomen worden bij zowel recreatief als professioneel gebruik van drones. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), beter bekend als de GDPR, is toonaangevend wat betreft de bescherming van persoonsgegevens binnen de Europese Unie. Tijdens dit webinar worden beide aspecten toegelicht door de sprekers.

Bestemd voor

 • advocaten
 • bedrijfsjuristen
 • magistraten

Programma

Inleiding

Het nieuwe Europese en Belgische wettelijke kader rond drones (Thomas Christiaens)

 • Nieuwe regelgeving commercieel gebruik van drones
 • Categorieën van vluchten
 • Belangrijkste aandachtspunten
 • Drones in de publieke sector

Drones in het licht van het recht op privacy en gegevensbescherming (Dylan Verhulst en Kristof Zadora)

 • Mogelijke risico’s
 • Het recht op privacy en de Algemene Verordening Gegevensbescherming
 • Publieke ruimten
 • Private ruimten
 • Politioneel dronegebruik
 • Privacy by design?
 • Praktijkvoorbeelden

Docent(en)

Kristof Zadora
Kristof Zadora

Kristof Zadora (°1981, Genk) is Partner van afdeling handelsrecht en spitst zich enerzijds toe op het distributierecht en de productieactiviteiten van de klanten, en anderzijds op het IT recht, privacy en data protection. Kristof is licentiaat in de rechten (KULeuven, 2005), gegradueerde in de fiscale wetenschappen (Fiscale Hogeschool Brussel, 2005) en volgde een opleiding tot bemiddelaar in burgerlijke en handelsgeschillen (bMediation Brussel, 2010). In 2016 volgde hij een opleiding bij het Data Protection Institute om zijn kwaliteiten m.b.t. privacy en data protection aan te scherpen. Hij is lid van de balie van Limburg en is sinds september 2005 werkzaam bij Monard Law.

Lees meer
D_04551
Dylan Verhulst

Dylan Verhulst legt zich toe op het handelsrecht, met een specifieke specialisatie in gegevensbeschermings- en IT-recht.

Hij studeerde in 2019 af als Master in de Rechten aan de KU Leuven, na een proefschrift te hebben volbracht inzake de relatie tussen blockchaintechnologie en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarnaast gaf hij praktijkadvies aan een start-up in het kader van het ‘IusStart’ project, in samenwerking met Stibbe. In 2020 volbracht hij cum laude de opleiding Law & Technology aan de Tilburg University (NL).

Dylan is lid van de balie Limburg (afdeling Hasselt) en is sinds september 2020 werkzaam bij Monard Law te Hasselt.

Lees meer
Thomas Christiaens
Thomas Christiaens

Thomas Christiaens legt zich toe op het publiekrecht en heeft een bijzondere specialisatie in overheidsopdrachten en publiek-private samenwerking (PPS). Thomas studeerde in 2014 af als Master in de Rechten aan de Universiteit Hasselt. Daarvoor behaalde hij in 2013 het diploma van Master en sciences politiques (Université de Liège) en in 2012 een LL.M. European Law School (Maastricht University). Hij startte zijn loopbaan als advocaat bij Monard Law in september 2014. Van juli 2018 tot oktober 2019 werkte hij voor DLA Piper, waarna hij in november 2019 terugkeerde naar Monard Law. Thomas is lid van de Balie van Antwerpen. Sinds 2016 is Thomas aangesteld als praktijkassistent binnen de Faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt.

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
Incompany:

Inschrijven

Data