Programma

09:00 - 10:45

Sessie 1: Dading

Dr. Nick Portugaels
10:45 - 11:00
pauze
11:00 - 12:45

Sessie 2: Actualia omtrent de uitvoering te goeder trouw en de interpretatie van verbintenissen

Mr. Wannes Buelens
12:45 - 13:30
pauze
13:30 - 15:15

Sessie 3: Stand van zaken nieuw boek verbintenissen

Mr. Simon Deryckere
15:15 - 15:30
pauze
15:30 - 17:15

Sessie 4: Buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht

Mr. Dimitri Verhoeven

Docent(en)

Simon Deryckere
Simon Deryckere

Simon is ingeschreven als advocaat aan de Balie in Kortrijk sedert 2007 en was er laureaat van de pleitwedstrijd. Hij was tevens laureaat van de pleitwedstrijd der Nederlanden in Breda. Hij legt zich voornamelijk toe op complexe geschillen in het ondernemingsrecht in de ruime zin, met een focus op vennootschapsrecht, vastgoedrecht en insolventierecht. Als litigator streeft hij altijd de best mogelijke oplossing na voor de cliënt. Een onderhandelde oplossing waar mogelijk, een gerechtelijke procedure op het scherpst, waar nodig. Hij is een gerespecteerd pleiter en heeft ervaring voor alle Belgische rechtscolleges evenals in arbitrage. Simon wordt regelmatig gevraagd als spreker binnen zijn vakgebieden en is voormalig praktijkassistent aan de KULeuven (afdeling Kortrijk). Hij bouwde zijn carrière uit bij verschillende gereputeerde kantoren vooraleer toe te treden tot Athena Law & Strategy.

Lees meer
wannes-buelens
Wannes Buelens

Wannes is lid van de praktijkgroep Litigation & Risk Management bij Loyens & Loeff. Hij is gespecialiseerd in medisch recht, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Hij publiceert regelmatig in deze gebieden en geeft er lezingen over. Wannes is daarnaast praktijkassistent aan de Universiteit Gent en vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Aan deze laatste instelling promoveerde hij in 2018 tot doctor in de rechten met een proefschrift over het medisch ongeval zonder aansprakelijkheid.

Lees meer
dimitri-verhoeven
Dimitri Verhoeven

Dimitri Verhoeven is advocaat bij Schoups advocaten, gastprofessor bij UAntwerpen en ook algemeen coördinator ALLIC-Antwerp Liability Law and Insurance Chair. Hij behaalde zijn Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen in 2012. Vervolgens werkte Dimitri enkele jaren als navorser aan de Universiteit Antwerpen, waar hij in juni 2017 promoveerde met een proefschrift over het onderwerp “Productveiligheid en productaansprakelijkheid”. Hij is sinds januari 2017 ingeschreven aan de Balie van Antwerpen. Mr. Verhoeven maakt sinds 2017 deel uit van het kantoor Schoups, waar hij voornamelijk werkzaam is in de vakgroepen Privaat bouwrecht, Overheidsopdrachten & PPS en Verzekeringsrecht.

Lees meer
Nick Portugaels
Nick Portugaels

dr. Nick Portugaels

docent UAntwerpen

Leerstoel Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht

Lees meer

Abonnementen M&D Seminars

laptop_hamer_abonnementen-md_istock-1138859232

M&D Seminars biedt twee verschillende abonnementsformules aan, waardoor u extra voordelig kunt bijleren. Met deze opleidingsformules spijkert u continu uw kennis bij op een voordelige manier.

Praktische informatie

Prijs: 310 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

U kunt bij Inschrijven bij EXTRA enkel voor volgend supplement kiezen:

Uitgeprinte versie van documentatie: 60 EUR supplement (excl. btw)

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 7 punten
  • NKN Nationale Kamer van Notarissen, 7 uren (In aanvraag)
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 7 punten (In aanvraag)

Inschrijven

Data