1. Voldoende dakisolatie:
Vanaf 1 januari 2020 wordt aan de afwezigheid van de minimumnorm inzake dakisolatie (concreet: een isolatie met een minimum R-waarde van 075/m²K/W) een administratief en strafrechtelijk beleid gekoppeld.
Belangrijk: bij appartementsgebouwen waarvan het dak niet aan de isolatienorm voldoet, krijgt elk appartement strafpunten voor dit gebrek, daar het om gemene delen gaat.

2. Dubbele beglazing:
Vanaf 2020 moeten alle woningen bovendien voldoen aan de Vlaamse dubbelglasnorm, waarbij alle ramen minstens over dubbele beglazing moeten beschikken.

3. Rookmelders: vanaf 2020 verplicht voor elke Vlaamse woning en niet enkel huurwoningen.

4. EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen (vroeger enkel verhuurde of verkochte woningen) en gemeenschappelijke delen (dus ook voor van appartementsgebouwen: o.m. de traphal, de gang, het dak, de buitenmuren, de vensters, de deuren en de verlichting van de gemeenschappelijke ruimtes).

Volledig artikel en bron: Ardent advocaten

Gerelateerde opleidingen

Tijdens de studiedag Actualia Vastgoed worden vier sessies gegeven door ervaren experten in het vak, met ruime mogelijkheid tot vraagstelling en aandacht voor de laatste tendensen op het gebied van het vastgoedrecht.