Nieuwe wetgeving drones: overzicht van nieuwe regels & verhouding tot het recht op privacy

Drones kennen zeer veel toepassingen voor zowel particulieren als professionele gebruikers. We denken hierbij aan pleziervluchten en het filmen van trouwfeesten en verjaardagen, maar ook het inspecteren van bedrijfsgebouwen en terreinen, voor film- en televisiedoeleinden of het vervoer van medicijnen. Ook de politie maakt gebruik van drones, bijvoorbeeld voor de ordehandhaving bij grote evenementen of samenkomsten van grote menigten (crowd control), of als verkenningsmateriaal.

De toepassingen van drones zijn in België onderworpen aan een wettelijk kader dat dient om de veiligheid van de drones en het recht op privacy en gegevensbescherming te vrijwaren. Sinds 31 december 2020 zijn de Belgische regels voor recreatief en professioneel gebruik van drones grondig gewijzigd. In deze bijdrage staan we stil bij de nieuwe regels en het recht op privacy en gegevensbescherming bij het gebruik van drones.

Volledig artikel en bron : Monard Law

Gerelateerde opleidingen

De auteurs van deze bijdrage verzorgen binnenkort een webinar “Drones” waarin de nieuwe regelgeving en impact inzake privacy- en gegevensbeschermingregelgeving uitgebreid toegelicht zullen worden.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect