Nieuwe regels voor overeenkomsten tussen ondernemingen

De nieuwe regels zijn van toepassing op elke overeenkomst die vanaf 1 december 2020 wordt gesloten, vernieuwd of gewijzigd. 

Ze hebben een zeer ruim toepassingsgebied, aangezien ze van toepassing zijn op alle overeenkomsten die tussen ondernemingen worden gesloten. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor overeenkomsten voor financiële diensten en overeenkomsten voor overheidsopdrachten, die niet onder het toepassingsgebied van die wetgeving vallen. 

In deze bijdrage krijgt u een overzicht van de nieuwe wetgeving. Daarnaast wordt verwezen naar een handige matrix van onrechtmatige bedingen. In deze matrix worden per type beding een omschrijving, het relevante wetsartikel en een concreet voorbeeld gegeven, om het meteen praktijkgericht te maken. 

Volledig artikel en bron: Sirius Legal

Gerelateerde opleidingen

Tijdens de webinar “Oneerlijke praktijken en bedingen in B2B relaties” gaan Geert Bovy en Joost Vynckier dieper in op deze nieuwe regels en de gevolgen ervan op bestaande en toekomstige commerciële relaties tussen ondernemingen. Aan de hand van praktische voorbeelden en voorstellen willen zij de praktizijn ook een leidraad bieden om met deze ingrijpende wetgeving om te gaan.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect