Inwerkingtreding van de Europese “duurzaamheids”-verordening: wat zijn de gevolgen voor verzekeraars, beleggingsondernemingen, kredietinstellingen en anderen?

De kern van de Europese verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector (“SFDR”/“Verordening”) is op 10 maart 2021 in werking getreden en, aan de vooravond van de inwerkingtreding ervan, heeft de FSMA via een mededeling meer duidelijkheid verschaft.

De Verordening is aangenomen naar aanleiding van de vaststelling dat eindbeleggers over onvoldoende informatie beschikken en dat de begrippen in verband met de “duurzaamheid” van beleggingen niet geharmoniseerd zijn, zodat beleggers niet in staat zijn zogenaamde duurzame financiële producten op adequate wijze te vergelijken. 

Volledig artikel en bron : CMS

Voor de tekst van de verordening – voluit: VERORDENING (EU) 2019/2088 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 27 november 2019 betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector

Gerelateerde opleidingen

Tijdens de webinar “Actualia aangaande verzekeringscontracten” wordt een grondige update en stand van zaken gegeven van het verzekeringscontractenrecht.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect