Welk type manager ben jij?

De term “manager” heeft geen vaste definitie; er zijn verschillende soorten managers. Het gaat er meer om dat je jouw kwaliteiten kent en correct inzet.

Ontdek de verschillende types managers:

People Person

Communicatie en omgaan met mensen is jouw ding. Via e-mail, via notitiebriefjes, via telefoon, of als het moet zelfs via postduif: jij zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is en weet wat er van hen verwacht wordt.

Let er wel op dat je niet verzeild raakt in eenrichtingsverkeer. Een goede manager communiceert immers in twee richtingen en is evenzeer een uitstekende luisteraar.

Mental Coach

Als geen ander heb jij inzicht in de mensen rondom je. Je begrijpt dat niet iedereen hetzelfde in elkaar zit en weet hoe je iemand moet motiveren. Je bent als het ware de mental coach van de werkvloer.Empathie is een belangrijke vaardigheid, maar laat je niet enkel en alleen leiden door je gevoel. Kritisch nadenken is immers een must voor elke goede manager.

Virtuoos

Out-of-the-box-denken lijkt wel jouw tweede natuur. Je bent een creatief mastermind en komt vaak op de proppen met innovatieve oplossingen. Bovendien deins je er niet voor terug om nieuwe werkprocessen uit te testen.

Innovatie is nodig, maar hou je hier niet krampachtig aan vast. Soms is het zelfs beter om te vertrouwen op bestaande methodes die hun nut reeds bewezen hebben in het verleden.

Waarzegger

Je bent een kei in plannen en anticiperen. Je denkt steeds een stap vooruit en houdt je blik gericht op de toekomst. Strakke deadlines? Vooropgestelde budgetten? Voor jou geen enkel probleem!

Zet af en toe die glazen bol eens aan de kant en kijk naar het heden. Een goede manager kan anticiperen als de beste, maar verliest ook het hier en nu niet uit het oog.

Opperhoofd

Jij bent een leider pur sang. Het voortouw nemen is voor jou even natuurlijk als het eten van een boterham wanneer je honger hebt. Je houdt rekening met de wensen van je “volgers” en verliest ook de belangen van het bedrijf niet uit het oog.

De leiding nemen betekent ook dat je kan delegeren. Vertrouw op de expertise van je teamleden en geef hen, waar mogelijk, verantwoordelijkheid over hun vakgebied.  

Architect

Aanschouwen, ontleden en weer opbouwen: jij bent een krak in analytisch denken. Geen enkel detail ontsnapt aan jouw kritische blik. Je past alle puzzelstukjes in elkaar om zo tot een efficiënte oplossing te komen voor eender welk probleem.

Verlies jezelf echter niet in het overanalyseren van dingen. Hou in gedachten dat de moeilijkste weg niet sowieso de beste weg is.

Advies nodig over de ontwikkeling van uw management skills?

Contacteer mij

Gude Verhaert

Productmanager 

Tel. +32 15 79 16 73

gverhaert@ncoi.be

Lees meer