“Stress zal er altijd zijn, maar deze aanpak voorkomt dat mijn medewerkers in het rood gaan."

De uitdaging

Grote werkdruk en onverbiddelijke deadlines zorgen vaak voor heel veel stress. Stress die zich niet zomaar terzijde laat schuiven. De controllers van de financiële afdeling van Kluwer weten er alles van. De maanden waarin budgetten worden opgemaakt en het businessplan wordt opgesteld, zijn erg belastend voor hen. Meer dan eens gaan ze hierbij in het rood. De stress is niet te bannen, maar kan ik mijn medewerkers helpen om er beter mee om te gaan? Met deze vraag belandde Paul De Ridder, verantwoordelijke voor de financiële afdelingen van Kluwer, bij Linkpower.

 

De aanpak

Zelf vertrouwd met mindfulness dacht de manager in eerste instantie aan een soortgelijke opleiding voor zijn medewerkers. Na bespreking van de noden van zijn team met Vera Vanderlocht van Linkpower kwam er een ander voorstel uit de bus. Een aanpak op maat van drukbezette mensen in een door cijfers gedomineerde financiële wereld: het Stress Reductie Programma. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode reduceert stress door het beïnvloeden van het hartritme. Dit gebeurt via eenvoudige ademhalingstechnieken die iedereen in alle omstandigheden kan toepassen. Het resultaat kan je aflezen op een eenvoudig meetapparaatje. In kleine groepjes leren de deelnemers eerst stress herkennen. Daarna wordt de techniek van het meten van hartritmevariantie uitgelegd en oefenen de cursisten ademhalingstechnieken om hun hartslag onder controle te houden.

 

Het resultaat

“Een heel positieve ervaring”, blikt Paul De Ridder terug op de opleiding. “Een aanrader voor iedereen die met stress te maken heeft. Op één dag leer je heel praktische, onmiddellijk bruikbare en meetbare technieken om stress onder controle te krijgen. Mijn medewerkers zijn er zich nu sneller van bewust wanneer de druk te groot wordt en kunnen onmiddellijk reageren. Door de geleerde ademhalingstechnieken toe te passen blijven ze uit de rode en belastende stresszone. Dat is zeker een persoonlijk voordeel, maar ook het bedrijf heeft hier baat bij. Het Stress Reductie Programma leidt niet alleen tot minder uitval door de negatieve impact van stress, maar ook tot meer zelfvertrouwen en een grotere arbeidstevredenheid bij de werknemers. Dankzij de training zie ik ook als leidinggevende sneller wanneer mijn mensen in het rood dreigen te gaan en kan ik hen helpen om dat te vermijden.”