“Met Efficiency Associates verzekeren we onze persoonlijke effectiviteit en veranderde onze bedrijfscultuur in positieve zin.”

De uitdaging

Persoonlijke planning en effectiviteit verbeteren? Tips klinken vaak als gezond boerenverstand. Maar eenmaal terug op de werkplek verandert er niets. We vinden altijd een argument om iets niet te doen. De aanpak van Efficiency Associates doorbreekt de vicieuze cirkel. Dat heeft KBC ervaren.

De aanpak

Eenvoudig maar efficiënt: na een interactieve workshop met ervaringsuitwisseling en do’s en don’ts volgt individuele coaching. Het traject omvatte vier sessies per groep. Deelnemers ervaren dit als zeer positief. Door gerichte vragen van de consultant van Efficiency Associates krijgen ze inzicht in de eigen denkpatronen. Zo leren ze ook de poortjes kennen waarlangs ze uit de vicieuze cirkel kunnen ontsnappen.

Het resultaat

“Ik zie resultaten op diverse fronten”, vertelt Ingrid Swinkels. “Enerzijds is de persoonlijke effectiviteit van individuele medewerkers gestegen. We praten er ook meer over. We kennen de bijhorende begrippen en denkpatronen. Gevolg? Het project beïnvloedde ook onze bedrijfscultuur: We zijn bewuster gaan nadenken over hoe we als KBC bijvoorbeeld met plannen en vergaderen willen omgaan.”