“Een innovatieve aanpak zorgt voor een sterkere buy-in bij management en kaderleden.”

De uitdaging

Hoe zorgt u ervoor dat alle afdelingen in lijn met uw strategie opereren? EDF Luminus koos voor een top-downbenadering en dacht aan een klassiek programma rond management en leiderschap. Dat was buiten de consultants/trainers van Kluwer gerekend…

De aanpak

“Kluwer wist de problemen in ons bedrijf snel te vatten en overtuigde ons om onze uitdaging fundamenteler aan te pakken”, vertelt de HR development manager. “Om de verschillen in cultuur en waarden in kaart te brengen, startten we met een cultural values assessment. Dit liet EDF Luminus toe een unieke foto van zijn organisatie te maken en de verschillen en overeenkomsten in kaart te brengen. Kluwer begeleidde de analyse en bespreking van de resultaten met management en kaderleden en assisteerde EDF Luminus met het uittekenen van een ‘leadership for growth’-programma voor 2008 tot 2011.”

Het resultaat

Deze innovatieve aanpak zorgde voor een sterke buy-in voor het programma in heel de organisatie. Dat de deelnemers enthousiast zijn over dit programma, blijkt overduidelijk de enthousiaste feedback uit de evaluatieformulieren. Maar er is meer. Managers en kaderleden zijn nu, meer dan ooit, overtuigd van het belang van integratie en samenwerking.