“Onze ingenieurs staan nu ook sterker in hun schoenen: in projectmanagement, in teamwerk en in commerciële aanpak.”

De uitdaging

In enkele jaren tijd sprong het aantal medewerkers van Arcadis Belgium van 300 naar 750. Flink wat ingenieurs kwamen in leidinggevende posities terecht. Voor het efficiënt aansturen van projecten en teams hebben ze méér nodig dan hun technische bagage.

De aanpak

Arcadis Belgium ontwikkelde in overleg met twee Kluwer-trainers een zevendaags Professional Development Programme op maat. Eigen medewerkers gaven de sessies over missie, visie, strategie en financieel management. De Kluwer-trainers focusten meer op de softskills. Teamwork dus in voorbereiding én uitvoering. Een dergelijk programma vraagt ook een solide opvolging. Na de zevendaagse training formuleren de deelnemers daarom hun persoonlijke verbeterpunten waarop ze verder werken. Ook een terugkomdag maakt deel uit van het developmentprogramma.

Het resultaat

“De inhoudsevaluatie na de eerste reeks was zeer positief”, vertelt Jan Van Donicnk. “Dit programma draagt er zeker toe bij dat onze ingenieurs beslagen op het ijs stappen, ook wanneer het gaat om commerciële vaardigheden, team- en projectmanagement. Voor herhaling vatbaar!”