Doreen Coppens

Communicatie is een van de belangrijkste tools om van de invoering van Het Nieuwe Werken een succes te maken. In het ideale scenario gebruik je een inlooptraject om het concept te introduceren, trek je via leuke communicatievormen iedereen mee op de kar, geef je de medewerkers een forum om hun mening te geven, etc. Een medium als Yammer kan daar een belangrijke rol in spelen: iedereen heeft er toegang toe, en de hiërarchie vervaagt.

 Maar wat als je simpelweg de tijd niet hebt om een hele communicatiestrategie op poten te zetten en leuke tools uit te testen? Het overkwam de FOD Mobiliteit, die in iets meer dan een jaar tijd zo’n 1.000 medewerkers moest laten overstappen van het ‘oude’ op Het Nieuwe Werken. NCOI Learning voelde Doreen Coppens, communicatiemanager, en Jan Mathu, facility manager aan de tand over Project Mobi4U.

Of je nu alle tijd van de wereld hebt, of net heel snel moet schakelen: tips, advies en – vooral – voorbeelden uit de praktijk zijn altijd een inspiratiebron voor wie met Het Nieuwe Werken bezig is. Isabel De Clercq, trendcatcher bij NCOI Learning , verzamelde professionals die met Het Nieuwe Werken bezig zijn, en startte met hen een community op Yammer op. Om kennis te delen, elkaar vragen te stellen en inspiratie te bieden. Intussen telt de community meer dan 500 leden. Het beste bewijs dat steeds meer bedrijven het belang inzien van een ommekeer.